Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για ΠΑΟΚ στο Βεστφάλεν

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για ΠΑΟΚ στο Βεστφάλεν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/12/2015 21:53
Με πρωταγωνιστή τον Γλύκο και σκόρερ τον Μακ (33’), ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν και πήρε σπουδαία νίκη γοήτρου, αφού δεν είχε μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση.

Με συγκλονιστική εμφάνιση μέσα στο Βεστφάλεν, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την Ντόρτμουντ και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά!

Ο «δικέφαλος» του Βορρά άνοιξε το σκορ με γκολ του Μακ (33’) και στη συνέχεια άντεξε την πίεση των Βεστφαλών χάρη στις αποκρούσεις του Γλύκου αλλά και τα δοκάρια (τρία είχαν οι γηπεδούχοι!).

Αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» του ΠΑΟΚ επί γερμανικού εδάφους και μπορεί η νίκη να μην είχε βαθμολογικό αντίκρισμα, ωστόσο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της συνέχειας

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για ΠΑΟΚ στο Βεστφάλεν
Από τα πρώτα λεπτά η Ντόρτμουντ έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι Βεστφαλοί είχαν δοκάρι στο 10ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Καγκάβα, ενώ στο 16’ το σουτ του Ρόις κόντραρε στον Τζιόλη και η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι παίκτες του Τούντορ δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα και δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ωστόσο χρειάστηκαν μόνο μια φάση για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 33’, ο Μυστακίδης έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μακ, ο οποίος πέρασε και τον Βάιντενφελερ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν άψογα στημένος και δεν άφηνε χώρους στους παίκτες του Τούχελ. Η μοναδική σπουδαία φάση των Βεστφαλών μέχρι το ημίχρονο ήρθε στο 42’, όταν ο Γλύκος απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Γιανουζάι και στην επαναφορά ο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι των Θεσσαλονικιών.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το δεύτερο μέρος και στο 47’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όμως ο Μχιταριάν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο σε τετ-α-τετ. Ο Έλληνας γκολκίπερ πραγματοποίησε νέα σπουδαία απόκρουση στο 52’ σε κεφαλιά του Καγκάβα, ενώ στο 53’ μπλόκαρε και αυτή του Γκίντερ.

Η Ντόρτμουντ είχε κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του και στο 60’ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Μχιταριάν, το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Από την πλευρά του, ο «δικέφαλος» του Βορρά προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, όμως όσες φορές το επιχείρησε, οι παίκτες του υποδεικνύονταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 76’, οι Βεστφαλοί είχαν και τρίτο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Ντόρτμουντ στο ματς. Ο ΠΑΟΚ άντεξε το «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων και έφυγε με μια ιστορική νίκη από το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», που δυστυχώς δεν είχε βαθμολογικό αντίκρισμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και το «διπλό» της Κράσνονταρ στην Καμπάλα (3-0), η Ντόρτμουντ τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου με -3 από την ρωσική ομάδα και στο +3 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλήρωσε τις δύο ισοπαλίες με την Καμπάλα.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (Βάιγκλ 46΄), Γιανουζάι, Ρόις (Μχιταριάν 46΄), Καγκάβα (Ομπαμεγιάνγκ 66΄), Ράμος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (Ροντρίγκες 77΄), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (Λέοβατς 66΄), Μπερμπάτοφ (Σάμπο 71΄).

Η βαθμολόγια:


1. Κράσνονταρ 13
2. Ντόρτμουντ 10
3. ΠΑΟΚ 7
4. Καμπάλα 2


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.