Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σίλβα: «Θα τα δώσουμε όλα για έναν τουλάχιστον βαθμό»

Σίλβα: «Θα τα δώσουμε όλα για έναν τουλάχιστον βαθμό»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/11/2015 22:53
Ο Μάρκο Σίλβα χαρακτήρισε την Μπάγερν ως μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, ωστόσο τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για να διεκδικήσει το βαθμό πρόκρισης στο Μόναχο.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάγερν την Τρίτη (24/11) στο Μόναχο και εφόσον καταφέρει να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας θα «σφραγίσει» και μαθηματικά την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά το έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο, κάτι που παραδέχτηκε ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε τους Βαυαρούς ως μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν νιώθει μεγαλύτερη πίεση και ότι η ομάδα του θα τα δώσει όλα για να τελειώσει αύριο την πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:


Στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια ο Ολυμπιακός έπαιξε με τόλμη και θάρρος και πήρε δύο νίκες. Ισχύει το ίδιο στο παιχνίδι με τη Μπάγερν ή εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλον αντίπαλο;

«Φυσικά θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και όχι όσον αφορά τη θέληση και την τόλμη μας που θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα είναι διαφορετικό γιατί παίζουμε απέναντι σε αυτή την ομάδα στην έδρα της. Θα κάνουμε ότι μας επιτρέψει ο αντίπαλος. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, έναν τουλάχιστον βαθμό».

Η αγωνιστική απραξία 16 ημερών σας προβληματίζει;

«Αν είχαμε παίξει το Σάββατο που μας πέρασε ίσως να ήμασταν λίγο περισσότερο κουρασμένοι. Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες απραξίας γιατί δεν παίξαμε το Σάββατο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό. Έχουμε προετοιμάσει το παιχνίδι με φιλοδοξία για να τα δώσουμε όλα και αύριο θα δούμε πως θα είμαστε».Μετά τη μεγάλη επιτυχία σας στο ματς με την Άρσεναλ τι περιμένετε σε αυτό το γήπεδο; Θεωρείτε ότι είναι έκπληξη η βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού στον όμιλο;

«Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αύριο δεν θα έχει καμία διαφορά με αυτόν κόντρα στην Άρσεναλ. Θα πάμε με τον ίδιο σκοπό όπως έχουμε προετοιμαστεί. Θα παίξουμε με έναν αντίπαλο που είναι μεγαλύτερος από την Άρσεναλ. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Όποιος πίστευε από την αρχή ότι σήμερα θα είχαμε 9 βαθμούς θα ήταν πολύ αισιόδοξος. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για όλα τα παιχνίδια και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε αυτή θέση. Υποσχόμαστε στους φιλάθλους μας ότι θα παίζουμε όταν τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Ο Γκουαρντιόλα είπε ότι τον είχε ικανό τον Ολυμπιακό να πετύχει αυτό που έχει πετύχει. Μίλησε για πολύ καλή τακτική με κοντά τις γραμμές. Σας χαρακτήρισε πολύ έξυπνο προπονητή που ξέρετε να προσαρμόζεστε καλά στον αντίπαλο. Αν αυτό σας κάνει περήφανο και σας κάνει να νιώθετε πολύ καλύτερα;

«Καταρχήν είμαι πολύ περήφανος για τη θέση που βρίσκεται η ομάδα και ότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τη προσπάθεια που έχουμε κάνει. Είμαι πολύ περήφανος που θα αντιμετωπίσουμε τη Μπάγερν και τον προπονητή της που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχω προετοιμάσει το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο και πρέπει να χρησιμοποιήσω τα στοιχεία που έχουμε για τη Μπάγερν. Έχει πολλά θετικά στοιχεία η Μπάγερν. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, γιατί οι περισσότερες ομάδες έχουν περάσει πολύ δύσκολα σε αυτό το γήπεδο. Έχουμε όμως φιλοδοξίες και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Είναι το ματς που θα αντιμετωπίσετε τη μεγαλύτερη αγωνιστική πίεση;

«Σας έχω πει ήδη ότι θεωρώ τη Μπάγερν μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν νιώθω μεγαλύτερη πίεση απ’ ότι στα άλλα παιχνίδια. Αυτό που θέλω είναι οι παίκτες μου να τα δώσουν όλα. Να έχουν την ίδια οργάνωση, όπως είχαν πριν από δύο εβδομάδες και θέλω να δω τους παίκτες μου να παλεύουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πίεση έχω καθημερινά γιατί παλεύω να διατηρώ σε υψηλό επίπεδο την ομάδα. Θέλω να διαχωρίσω τα δύο πράγματα. Άλλο το πιο δύσκολο παιχνίδι και άλλο το πιο πιεστικό. Εμείς θέλουμε να αποδίδουμε καλά και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό που προσπαθούμε πάντα να πάρουμε τους βαθμούς.

Στα τελευταία εντός έδρας έξι παιχνίδια της η Μπάγερν έχει πετύχει 28 γκολ. Σας φοβίζει μία ήττα με το σκορ να παίρνει μεγάλη έκταση;

«Καταρχήν θέλω να σας πω ότι οι παίκτες μου θα τελειώσουν το παιχνίδι και τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την εικόνα μας. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού και γνωρίζουμε με ποιον αντίπαλο παίζουμε. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που σε 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει βάλει 38 γκολ. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Στα δύο τελευταία ματς του UEFA Champions League έχει βάλει από πέντε γκολ σε κάθε αντίπαλο. Γνωρίζουμε καλά το μέγεθος του αντιπάλου. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι παίξουμε το παιχνίδι, να το απολαύσουμε και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Πιστεύετε ότι το γεγονός πως χρειάζεστε έναν βαθμό για την πρόκριση έχει επηρεάσει την προετοιμασία του παιχνιδιού;

«Δεν κρύβω ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού. Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στη φάση να είμαστε ένα βαθμό μακριά από τη πρόκριση μας κάνει περήφανους. Αύριο παίζονται δύο παιχνίδια στον όμιλο. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Θα πρέπει να τελειώσουν όλα τα παιχνίδια στον όμιλο για να δούμε στο τέλος τι θα έχει γίνει».

Επαναλάβατε ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι το πιο δύσκολο που έχει ο Ολυμπιακός. Με δεδομένο ότι είναι το πιο δύσκολο και ότι αν πάρει έναν βαθμό ο Ολυμπιακός και προκριθεί στους «16» είναι μία καλή ευκαιρία να μας βγάλει για φαγητό στην Αθήνα;

«Πρέπει να μη ξεχνάει κανείς τις δυσκολίες που υπάρχουν για την ομάδα μας. Πρώτα πρέπει να σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι προκριθείς όταν βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο όμιλο και φυσικά τη δυσκολία του παιχνιδιού. Το γεγονός ότι έχουμε 9 βαθμούς και έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, μας κάνει περήφανους. Δεν πρέπει να χάνουμε τη συγκέντρωση μας και να πιστεύουμε για το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη πρόκριση. Αν καταφέρουμε και προκριθούμε στο τέλος θα είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλους μας, για τον κόσμο, για τον σύλλογο. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα είναι η δουλειά που έχουμε να κάνουμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.