Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σίλβα: «Να κάνουμε ξανά περήφανο τον κόσμο μας»

Σίλβα: «Να κάνουμε ξανά περήφανο τον κόσμο μας»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/11/2015 18:20
Ο Μάρκο Σίλβα υποσχέθηκε ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει τα πάντα ώστε να πάρει τη νίκη στη Λεωφόρο και να κάνει ξανά περήφανο τον κόσμο της ομάδας.

Συγκεκριμένα μίλησε στη NOVA για:

Tην άποψή του για τον Παναθηναϊκό: «Τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζουμε καλά σαν ομάδα. Τον προπονητή δεν τον γνωρίζουμε, θα είναι για πρώτη φορά στον πάγκο. Είχε 15 μέρες να προετοιμάσει την ομάδα του και θα δούμε τις νέες ιδέες του. Εμείς όπως πάντα ασχολούμαστε περισσότερο τι κάνουμε εμείς. Παρότι σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι και τα δικά μας όπλα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Tο αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού: «Δεν θα μιλήσω για έναν παίκτη, δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο, μια ομάδα με ποιότητα, που μπορεί να κάνει πράγματα, ειδικά στο γήπεδό της. Θα τα δώσει όλα γιατί είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, καθώς σε διαφορετική θέση δύσκολα θα πάρει τη δική μας θέση, καθώς εμείς έχουμε μια σημαντική διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση και την ποιότητα, αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη και με αυτό το στόχο θα πάμε στον αγώνα».

Tα «κλειδιά» για τη νίκη στο ντέρμπι: «Το κλειδί είναι να είμαστε η ποιοτική ομάδα που είμαστε μέχρι τώρα. Έχουμε δείξει ως τώρα πως αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας κερδίζουμε ή είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Να είμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι και να πάμε για τη νίκη, που είναι ο στόχος μας». Tη συμμετοχή του Τσόρι: «Είναι δύσκολο, είναι αμφίβολο. Δεν μπορώ να δώσω μια σίγουρη απάντηση ακόμη, γιατί έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του».

Tην κόπωση του Πάρντο μετά το ταξίδι από την Κολομβία: «Έχουμε μια αμφιβολία για το αν θα μπορέσει να προπονηθεί. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί, δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι και αν δεν είναι έτοιμος να προπονηθεί σήμερα, θα είναι αύριο».

Tο αν αληθεύει ότι ο Πάρντο επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως θέλει να παίξει: «Καταλαβαίνω πολύ λίγα από όσα λέγονται ή γράφονται στην Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο. Πολλές φορές όσα γράφονται και λέγονται απέχουν από την πραγματικότητα. Ο Πάρντο δεν με πήρε τηλέφωνο. Είναι φυσικό πάντως ο Πάρντο, αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές να θέλουν να παίξουν στο ντέρμπι. Εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσω ποιος θα παίξει».

Tην επιστροφή των διεθνών: «Σήμερα ο Ντουρμάζ θα λάβει μέρος στην προπόνηση. Όλοι έχουν επιστρέψει καλά, θα τους δούμε σήμερα και αύριο μέχρι να αποφασίσουμε ποιος θα παίξει».
Tο αν το ρεκόρ του 11/11 του Μπούκοβι, από τη σεζόν 1966/67, αποτελεί για εκείνον πρόκληση: «Όχι, ειλικρινά όχι. Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, αλλά τις συνεχείς νίκες που κάνουν καλό. Για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες, για να εξελιχθούν και να πάνε μπροστά. Μου αρέσει η ομάδα να βελτιώνεται διαρκώς για να πηγαίνει μπροστά. Ήδη έχουμε παρουσιάσει σημαντικά στοιχεία φέτος. Μου αρέσουν οι νίκες, γιατί είναι σημαντικό να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο. Δεν στέκομαι τόσο στα ρεκόρ».

Tο αν ο Καμπιάσο, που συνεργάστηκε με τον Στραματσόνι στην Ίντερ, του είπε κάποια πράγματα για το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού: «Όχι, δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό, δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ασχολούμαστε με το πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς αυτόν τον αγώνα. Δε νομίζω να έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είναι τελείως διαφορετικό να προπονείς την Ίντερ και τον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος είναι διαφορετικός, οι παίκτες είναι διαφορετικοί».

Tο γεγονός ότι είναι η μάχη των δύο νεότερων προπονητών στην ιστορία των ντέρμπι «αιωνίων»: «Ο προπονητής, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός, είτε παλιός είτε καινούριος, μετριέται με τα αποτελέσματα και την ποιότητα που έχει. Δεν πιστεύω τόσο στην ηλικία, όσο για το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να είναι ο προπονητής και η ομάδα του».

Tο τι είχε ακούσει για το ντέρμπι όταν ήταν στην Πορτογαλία: «Μέσα στα πλαίσια που μπορούσα, παρακολουθούσα ό,τι γινόταν στην Ευρώπη. Ήξερα πως είναι το πιο σημαντικό ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα στις δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους και ένα ματς με πολύ πάθος».

Tο «κλάσικο» της Πορτογαλίας: «Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στα ντέρμπι Πορτογαλίας και Ελλάδας. Είναι ανταγωνιστικοί αγώνες, ισορροπημένοι, με πολύ πάθος. Η βασική διαφορά είναι ότι στη Λεωφόρο δεν βλέπεις οπαδούς του Ολυμπιακού και στο Καραϊσκάκη οπαδούς του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους γίνεται, αλλά είναι μια μεγάλη διαφορά».

Tο παιχνίδι με την Μπάγερν που ακολουθεί: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό. Ακόμη κι αν είχαμε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι δεν θα ασχολούμασταν με το επόμενο. Αν δεν είχαμε συγκέντρωση δεν θα είχαμε πετύχει όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Κοιτάζουμε μόνο το ντέρμπι».

Tο μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλω να πω στον κόσμο πως θα κάνουμε και πάλι τα πάντα για να σταθούμε στο ύψος της περίστασης, να νικήσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν περήφανοι. Ξέρουμε πως δεν μπορούν να είναι δίπλα μας, αλλά θα πάμε εκεί προσπαθώντας να εκπροσωπήσουμε άξια τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας τίποτα περισσότερο από το να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε. Δεν ασχολούμαστε με το διαιτητή και την ασφάλεια, αυτά είναι για τους αρμόδιους. Θέλουμε να τους ξανακάνουμε περήφανους».

Tα γεγονότα στο Παρίσι: «Έχω μιλήσει με κάποιους από τους παίκτες μας που έχουν γαλλικές ρίζες. Ευτυχώς όλοι είναι καλά. Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι για όσα έχουν συμβεί. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να έχεις διάφορα συναισθήματα, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.