Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τούντορ: «Ο Γλύκος πρώτος τερματοφύλακας»

Τούντορ: «Ο Γλύκος πρώτος τερματοφύλακας»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/10/2015 19:15
Ο Ίγκορ Τούντορ προανήγγειλε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Κράσνονταρ καθώς και ότι από εδώ και πέρα ο Γλύκος θα είναι πρώτος τερματοφύλακας.

Την απόφαση να δώσει ευκαιρία στον Γλύκο γνωστοποίησε ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος τόνισε ότι τα λάθη του Όλσεν έχουν στοιχίσει στην ομάδα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πρόσθεσε πως το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από το Γιουρόπα Λιγκ και προανήγγειλε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού επιθυμεί να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι και αν αυτό μπορεί να επηρεάσει: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας κανόνας ότι είσαι τόσο καλός όσο έπαιξες στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά δεν το πιστεύω αυτό. Οταν σκοράρεις τρία γκολ, έχεις πέναλτι χαμένο, τρεις τέσσερις ευκαιρίες και ο αντίπαλος με τρεις φάσεις σκοράρει τρία γκολ είναι δύσκολο. Αλλά ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν παίρνεις πάντα αυτό που δικαιούσαι. Είναι αυτά που είπα και στους παίκτες μου στα αποδυτήρια».

Για τις σκέψεις που υπάρχουν ενόψει του αυριανού ματς: «Στο τι υπάρχει στο μυαλό του καθενός δεν μπορείς να επέμβεις, μπορείς να επηρεάσεις μονο την δουλειά. Πρέπει να βρούμε την δύναμη να γίνουμε καλύτεροι. Μπορεί κάποιος να πει διάφορες δικαιολογίες, το θέμα είναι να δουλεύεις στις προπονήσεις πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μου και πιστεύω αύριο θα είμαστε έτοιμοι».Για τις αλλαγές που ετοιμάζει στην ενδεκάδα: «Θα υπάρχουν αλλαγές. Για εμάς το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό, οπότε κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα αγωνιστούν αύριο. Θα υπάρχει και αλλαγή στον τερματοφύλακα, ο λόγος είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρατάξουμε αύριο μία καλή ομάδα. Απέναντι στην Κράσνονταρ είναι ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, πιο δυνατό από εμάς».

Για την πίεση που ασκείται στην ομάδα: «Η πίεση είναι κομμάτι της καθημερινότητας και ειδικά στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει φυσιολογικά η πίεση του αποτελέσματος. Εχουμε δύο ισοπαλίες απέναντι στην Καμπάλα και στην Ντόρτμουντ, για εμένα την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Η Κρασνοντάρ μπορεί να μην έχει τη φήμη της Ντόρτμουντ, αλλά αν κάποιος μπει και δει την αξία των παικτών της θα δει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτών του ΠΑΟΚ. Είδα το ματς της Κρασνοντάρ στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ και την έπαιξε ως ίσος προς ίσο. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει τη νίκη, αλλά η Κρασνοντάρ είναι πολύ καλή ομάδα».

Για το προφίλ της Κρασνοντάρ: «Αγωνίζεται με 4-3-3 και έχει τη δυνατότητα να κάνει ροτέισον στην μεσοεπιθετική της γραμμή. Δημιουργεί ευκαιρίες και απειλεί. Δεν θα ήθελα, όμως, να πω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί αυτά θα τα πούμε στα αποδυτήρια».

Για το αν νιώθει απογοητευμένος από τους βαθμούς που χάθηκαν: «Είμαι απογοητευμένος για τους βαθμούς που χάσαμε από προσωπικά λάθη. Γενικότερα θα δούμε ότι απ' όλα τα ματς που δώσαμε μόνο σε ένα ή δύο δεν ήμασταν στο 100% και τα χάσαμε δίκαια, στα υπόλοιπα κάναμε αυτό που έπρεπε. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, με την ποιότητα που έχουν οι παίκτες μου προσπαθούν κάθε φορά για το καλύτερο. Υπάρχει η πίεση, αλλά κι αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς».

Για το αν οι διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ αφήνει στην άκρη το Europa League: «Οτι θα κάνουμε αλλαγές δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε με την δεύτερη ομάδα. Υπάρχει κούραση σε κάποιους παίκτες. Αν δούμε το πρόγραμμα παίζουμε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τρεις μέρες μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν ξέρω αν είναι τύχη ή κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι μεγάλη ατυχία. Αυτό φαίνεται και από τα τρεξίματα. Με την Ντόρτμουντ τρέξαμε 125 χλμ. και στο ματς με τον Ολυμπιακό δέκα λιγότερα. Για μία ομάδα που δεν έχει τον Μέσι και στηρίζεται στη δουλειά τα 10-15 χλμ είναι πολύ σημαντικά. Το πρόγραμμα δεν μας βοηθάει, γι' αυτό και γίνονται αυτές οι αλλαγές. Τα χιλιόμετρα που καταγράφονται για μένα είναι πολύ σημαντικά, δείχνουν αν οι παίκτες θυσιάζονται. Αν δίνουμε τα πάντα και τρέχουμε λιγότερο είναι πρόβλημα για εμάς».

Για το αν ο Μπερμπάτοφ ξεκινήσει στο αυριανό ματς: «Θα ξεκινήσει από τον πάγκο, είναι δύσκολο να παίξει σε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Θα αρχίσουν ο Μαλεζάς, ο Ζάιρο ο Σκόνδρας και άλλοι».

Για τα μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις: «Αγωνιζόμουν σε κορυφαίο επίπεδο και είχα δύο τρεις μεγάλους προπονητές που στα στημένα έπαιζαν man to man. Μετά απ' αυτά που είδα συμφωνώ ότι πρέπει να το δούμε και να το αλλάξουμε. Το μαρκάρισμα σε ζώνη είναι και θέμα συγκέντρωσης».

Για τα αμυντικά κενά: «Το να παίζεις επιθετικά σου δημιουργεί ένα κενό πίσω που μπορείς να καλύψεις εάν έχεις πολύ καλούς αμυντικούς. Το κάθε σύστημα σου δίνει και σου παίρνει κάτι. Το σημαντικό είναι να έχεις την αντίληψη του τι πρέπει να κάνεις».

Για το γεγονός ότι δεν έκανε ροτέισον στην δυάδα αγώνων με Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ και κάνει τώρα: «Αυτή η επιλογή είναι γιατί είδα τα τρεξίματα σε εκείνο το δίδυμο αγώνων. Αυτό με αναγκάζει να αλλάξω και να πάω σε ροτέισον. Αν δεν ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα έβαζα την καλύτερη δυνατή ομάδα».

Για το αν θεωρεί ότι με την δήλωση του "βάζω την καλύτερη δυνατή ομάδα" επηρεάζει αρνητικά τους άλλους παίκτες: «Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα. Ο καθένας έχει την εντύπωση για τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν μυστικά στα αποδυτήρια, όλοι ξέρουν ποιος δουλεύει, ποιος παίζει καλά. Όλοι γνωρίζουν ότι με την απόδοσή τους κερδίζουν το δικαίωμα να είναι στον αγωνιστικό χώρο».

Για τους λόγους του ροτέισον: «Οι αλλαγές γίνονται η καθεμία για διαφορετικούς λόγους. Ο Λέοβατς για παράδειγμα προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι φυσιολογικό να βγάλει δεύτερο σερί 90 λεπτό. Για τον Μπερμπάτοφ σας είπα πριν. Οι επιλογές μου έρχονται μετά από ανάλυση και με τους συνεργάτες μου. Μπορεί να είναι καλό θέμα συζήτησης για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους, όμως, κάθε επιλογή γίνεται για έναν συγκεκριμένο λόγο».

Για το αν νιώθει ικανοποιημένος από την παρουσία του Σάμπο: «Προχθές ήταν καλύτερος απ' ότι στα προηγούμενα ματς. Βέβαια, πάλι έχασε πολλές μπαλιές, έκανε λάθη, είναι, όμως, καλός παίκτης που στη συνέχεια μπορεί να πάει καλύτερα. Χρειάζεται χρόνο».

Για το θέμα του προγράμματος: «Δεν ξέρω αν πρόκειται για αποφάσεις ή τύχη, αλλά το θέμα είναι ότι επηρεάζει ακριβώς όπως το λάθος του τερματοφύλακα και του αμυντικού. Παίζει σημαντικό ρόλο και ορίζει πόσους βαθμούς θα έχεις. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι γκρινιάζω, είναι γεγονός και γι' αυτό το αναφέρω».

Για το αν είναι απόφαση να αντικατασταθεί ο Ολσεν από τον Γλύκο ή πρόκειται για αλλαγή που γίνεται λόγω του τραυματισμού του Σουηδού: «Είναι απόφαση ότι από εδώ και πέρα ο Γλύκος θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας. Τα λάθη που έχουν γίνει έχουν στοιχίσει. Ο Ολσεν θα πρέπει να δουλέψει σκληρά και να γίνει καλύτερος, αλλά αυτή τη στιγμή ο Γλύκος θα είναι πρώτος τερματοφύλακας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.