Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» και το Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» και το Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/10/2015 23:41
Με εκπληκτικό γκολ του Ιντέγε (79’), ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο δοκάρια είχαν οι Κροάτες!

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Ντιναμό το Ζάγκρεμπ και έφτασαν τους 6 βαθμούς, βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις από τα δοκάρια των Χότζιτς (52’) και Ρονγκ (77’) και στο 79’ κατάφερε να σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ με τον Ιντέγε, ο οποίος πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας!

Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με «χρυσό» τρίποντο από το Ζάγκρεμπ και πλέον καλούνται να κάνουν το 2x2 κόντρα στους Κροάτες στο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στην μεγάλη πρόκριση!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Μπάγερν, η οποία δεν τους έκανε τη… χάρη και ηττήθηκε με 2-0 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, που μπαίνει πλέον δυνατά στο κόλπο πρόκρισης.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» και το Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός
Η Ντιναμό μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε την επιθετική πρωτοβουλία, ωστόσο ο Ολυμπιακός έκλεινε σωστά τους χώρους και οι Κροάτες δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 20ο λεπτό, κρατούσαν σωστά την μπάλα και είχαν τις πρώτες τους στιγμές με άστοχα σουτ των Πάρντο (24’) και Κασάμι (27’). Η ομάδα του Σίλβα δεν απειλήθηκε στο πρώτο μέρος και στο 32’ είχε την καλύτερη ευκαιρία με φαλτσαριστό σουτ του Μαζουακού, το οποίο έδιωξε ο Εντουάρντο.

Ότι δεν είδαμε σ’ όλο το πρώτο μέρος, το είδαμε σε λιγότερο από 10 λεπτά στην επανάληψη. Στο 52’, μετά από γλίστρημα του Μαζουακού, ο Χότζιτς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ και ένα λεπτό μετά «άγγιξε» αυτός το 1-0, όμως ο Ιντέγε… κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας, έπειτα από γύρισμα του Πάρντο. Οι Πειραιώτες είχαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς φάσεις, ώσπου στο 77’ η Ντιναμό είχε δεύτερο δοκάρι με σουτ του Ρονγκ! Ο άσος των Κροατών βρέθηκε σε θέση βολής και επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Μποτία και να καταλήγει… βασανιστικά στο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε ξανά το γκολ και δύο λεπτά μετά ο Ιντέγε κατάφερε να σκοράρει, παίρνοντας το… αίμα του πίσω για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία νωρίτερα! Ο Σιόβας βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Νιγηριανό, ο οποίος έκανε την κούρσα και με εκπληκτικό τελείωμα υπό εξαιρετικά δύσκολη γωνία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ντιναμό.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους, ωστόσο ο Ολυμπιακός αμύνονταν σωστά και στο 86’ είχαν σημαντική στιγμή με σουτ του Σεμπά, το οποίο μπλόκαρε ο Εντουάρντο. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι αξιόλογο από πλευράς Ντιναμό και οι Πειραιώτες πανηγυρίζουν τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη τους στους ομίλους.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, η Ντιναμό διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν η μπάλα, έπειτα από τακουνάκι αντιπάλου στο… μισό μέτρο, βρήκε στο στήθος κι έπειτα στο χέρι του Μιλιβόγιεβιτς που δεν έχει πρόθεση.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Σουντάνι, Μασάδο, Φερνάντες, Σάντος, Χότζιτς (60’ Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87’ Τσόριτς), Ματελ, Ταραβέλ

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (82’ Σαλίνο), Φορτούνης (72’ Ντομίνγκες), Σεμπά (89’ Ντα Κόστα), Ιντέγε

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Μπάγερν 6
2. Ολυμπιακός 6
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
4. Άρσεναλ 3


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.