Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουρίνιο: «Είμαι ο... happy one»

Μουρίνιο: «Είμαι ο... happy one»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/6/2013 17:21
Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο φρόντισε να εκφράσει τη χαρά του για την επιστροφή του περιγράφοντας τον εαυτό του «happy one».

Με αυτόν τον τρόπο ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να προσπεράσει ερώτηση σχετικά με το εάν θεωρεί τον εαυτό του Special One (εκλεκτό), κάτι που είχε δηλώσει στην πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός των «μπλε» το 2004.

Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε σύλλογο τον οποίο –ήδη- αγαπάει:

«Μοιάζει σαν να είναι λίγες μέρες πριν αλλά έχουν περάσει εννιά χρόνια όταν έγινα προπονητής στον σύλλογο και από τότε πολλά έχουν αλλάξει στην επαγγελματική μου καριέρα. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος.

Έχω την ίδια καρδιά και έχω τα ίδια συναισθήματα σχετικά με το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και τη δουλειά μου, αλλά σαφώς είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Αν έπρεπε να περιγράψω τον εαυτό μου, θα έλεγα πως είναι είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε σύλλογο τον οποίο ήδη αγαπώ
».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τη σχέση του με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς:

Μουρίνιο: «Είμαι ο... happy one»
«Διάβασα πως απολύθηκα γιατί υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις μας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ήταν κοινή απόφαση και θεωρήσαμε πως εκείνη την στιγμή ήταν καλύτερο για μένα και για τον σύλλογο. Ήταν μια άσχημη στιγμή, αλλά δεν μετανιώνω για την απόφαση γιατί μετά πήγα στην Ιντερ όπου πιθανότατα είχα την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.

Ύστερα πήγα στη Ρεάλ όπου ακόμη έχουμε το ρεκόρ της καλύτερης ομάδας στην ιστορία της Ισπανίας. Και για την Τσέλσι τα πράγματα πήγαν καλά όμως. Έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά Αν υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις μας, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα
».

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα σε σχέση με την πρώτη του θητεία ενώ τόνισε πως θέλει να φέρει με την παρουσία του σταθερότητα στην Τσέλσι:

«Θέλω να πιστεύω πως είναι εφικτό. Πάντα εμπιστεύομαι την δουλειά μου. Γνωρίζω την νοοτροπία και τις φιλοδοξίες που έχουν οι άνθρωποι. Η καριέρα μου βασίστηκε στην επιτυχία σε κάθε σύλλογο. Το μήνυμα μου στους παίκτες είναι να δουλέψουν σκληρά, με ποιότητα. Ο σύλλογος είναι πιο σημαντικός από εμάς. Δεν είμαστε τίποτα χωρίς τον σύλλογο.

Μαζί με τον Αμπράμοβιτς έχουμε ζήσει ίσως τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μας. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ ξανά μαζί τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με την τελευταία φορά για να φέρω αυτό που ο σύλλογος επιθυμεί. Σταθερότητα
».

Μουρίνιο: «Είμαι ο... happy one»
Ο ίδιος απάντησε με τον τρόπο του τον χαρακτηρίζει στις πρόσφατες δηλώσεις του Άντρες Ινίεστα ο οποίος τον κατηγόρησε πως κατέστρεψε το ισπανικό ποδόσφαιρο:

«Κατέστρεψα το ισπανικό ποδόσφαιρο διακόπτοντας την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα».

Όσον αφορά τους παλιούς της ομάδας (Λάμπαρντ, Τέρι, Κόουλ) ο Μουρίνιο ανέφερε πως δεν θα έχουν ειδική μεταχείριση:

«Είναι σημαντικό να πω πως δεν υπάρχουν προνόμια για αυτούς. Το γνωρίζουν ήδη γιατί ξέρουν τη φύση μου ως προπονητή. Δεν έχουν κανέναν πλεονέκτημα έναντι των άλλων».

Σχετικά με τους στόχους της Τσέλσι, φρόντισε να μην πει μεγάλα λόγια:

«Η Τσέλσι αφοσιώνεται σε κάθε διοργάνωση. Δεν μπορώ να πω ότι κάποια είναι πιο σημαντική από κάποια άλλη. Αυτή την στιγμή το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να είναι εμμονή για εμένα. Δεν αποτελεί εμμονή για τον σύλλογο. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας.

Ο καθένας προσπαθεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και μετά στην πρώτη τριάδα. Μετά από αυτό προσπαθεί να το κατακτήσει. Φυσικά ο πρώτος μας στόχος είναι η τετράδα
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.