Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πάσχει από Άλτσχαϊμερ ο Μίλερ

Πάσχει από Άλτσχαϊμερ ο Μίλερ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2015 01:21
Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε πως ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, Γκερντ Μίλερ, πάσχει από Άλτσχαϊμερ. «Θα έχει πάντα μια θέση στην οικογένειά της Μπάγερν», δήλωσε ο Ρουμενίγκε.

Λίγες μόνο ημέρες προτού ο Γκερντ Μίλερ κλείσει 70 χρόνια ζωής, η Μπάγερν Μονάχου γνωστοποίησε πως ο παλαίμαχος θρύλος των Βαυαρών και του γερμανικού ποδοσφαίρου πάσχει από Αλτσχάιμερ εδώ και αρκετό διάστημα.

Σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του, Χανς Φερστλ, χάρη στη συμπαράσταση της οικογένειας του και της Μπάγερν η κατάστασή του μπορεί να είναι διαχειρίσιμη για αρκετά χρόνια.

Ο παλαίμαχος επιθετικός παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα με 365 γκολ, έχοντας και το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν (40, τη σεζόν 1971/72). Παράλληλα, διατηρεί το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ στο Κύπελλο Γερμανίας (78), ενώ μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γερμανίας με 68 γκολ σε 63 παιχνίδια (τον ξεπέρασε ο Κλόζε με 71 σε 137 αγώνες).

Πάσχει από Άλτσχαϊμερ ο Μίλερ
Σε 15 χρόνια στην Μπάγερν σημείωσε συνολικά 533 γκολ σε 585 συμμετοχές, κατακτώντας μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Γερμανίας, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών (σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ), ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Διηπειρωτικό.

Παράλληλα, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1972 με την Εθνική Δ. Γερμανίας, όντας πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τέσσερα γκολ. Δυο χρόνια αργότερα στέφθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής με τα «πάντσερ», σκοράροντας το γκολ που έκρινε τον νικητή στον τελικό με την μεγάλη Ολλανδία του Γιόχαν Κρόιφ. Αυτή τη στιγμή παραμένει 3ος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Μουντιάλ με 14 γκολ σε 13 παιχνίδια!

Επίσης, αναδείχθηκε εφτά φορές πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, ενώ κέρδισε δύο φορές το «Χρυσό Παπούτσι». Μάλιστα, το 1970 κατέκτησε και το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας», αφήνοντας πίσω του τους Μπόμπι Μουρ, Λουίτζι Ρίβα και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

«Ζητάμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός. Ήταν ένας υπέροχος παίκτης και ένας καλό φίλος. Θα έχει πάντα μια θέση στην οικογένειά της Μπάγερν. Η ομάδα θα στηρίζει πάντα τον Γκερντ Μίλερ και την οικογένειά του και θα βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.