Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Κέρδισε βαθμό και χειροκρότημα!

Γιουρόπα Λιγκ: Κέρδισε βαθμό και χειροκρότημα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/10/2015 00:06
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στην Ντόρτμουντ με γκολ του Μακ (34’), ωστόσο μια λάθος εκτίμηση του Όλσεν (72’) έδωσε την ευκαιρία στον Κάστρο να ισοφαρίσει σε 1-1 το ματς στην Τούμπα. Χειροκρότημα από τον κόσμο στο φινάλε.

Αήττητος μετά από δύο αγωνιστικές στο Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα, αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένους τους Θεσσαλονικείς, όπως δήλωσε και ο Ίγκορ Τούντορ μετά το τέλος του αγώνα.

Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη και είχε την υπεροχή, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα με γκολ του Μακ (34’). Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι και είχαν κάποιες καλές στιγμές στις αντεπιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, όμως μια λάθος εκτίμηση του Όλσεν στο 72’ επέτρεψε στον Κάστρο να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κρασνοντάρ κέρδισε με 2-1 την Καμπάλα στη Ρωσία και πήρε τους πρώτους της βαθμούς, πριν τα δύο καθοριστικά ματς με τον ΠΑΟΚ για την 3η και 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Κέρδισε βαθμό και χειροκρότημα!
Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε δυνατά το ματς και στο 2ο λεπτό είχε την πρώτη σημαντική στιγμή, με σουτ-κεραυνό του Χόφμαν, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» βρίσκονταν κυρίως σε θέση άμυνας και το ποσοστό της κατοχής των Βεστφαλών έφταναν το 67%.

Οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 24’ με τον Κάστρο, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Όλσεν, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ρόις δεν βρήκε για εκατοστά τη μπάλα σε προβολή, ύστερα από σέντρα του Μχιταριάν.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν και στο 34’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην αντεπίθεση, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα! Ο Μακ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έπειτα από μπαλιά του Τζιόλη και με εξαιρετικό τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάιντερφέλερ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και στο ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αυτός που δημιουργούσε τις πιο απειλητικές στιγμές για γκολ. Οι γηπεδούχοι κάλυπταν όλους τους χώρους και έφευγαν… φωτιά στις αντεπιθέσεις, απειλώντας για πρώτη φορά στο 51’, όταν ο Σούμπασιτς πρόλαβε σωτήρια τον Μπερμπάτοφ.

Στο 55’ τα σουτ των Μακ και Κάτσε κόντραραν σε αμυντικούς, ενώ στο 59’ ο Μπερμπάτοφ είδε τον Βάιντερφέλερ μακριά από την εστία, ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ντόρτμουντ απείλησε για πρώτη φορά στο 71’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόις (έδιωξε δύσκολα ο Όλσεν) και ένα λεπτό μετά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Κάστρο έκανε το γέμισμα για τον Χόφμαν, ο οποίος δεν βρήκε τη μπάλα, ωστόσο η κίνηση του μπέρδεψε τον Όλσεν, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δεχτεί ένα φθηνό γκολ.

Το ματς πήρε… φωτιά, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για το νικητήριο γκολ. Στο 81’ ο Ζάιρο βγήκε τετ-α-τετ με τον Βάιντερφέλερ, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Γερμανού πορτιέρο. Στο 87’ ο Όλσεν έκανε τρομερή απόκρουση μετά από καραμπόλα και στο 88’ το σουτ του Παρκ πέρασε μόλις άουτ.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε την πίεση της Ντόρτμουντ και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τους δύο βαθμούς και το μέλλον του στην Ευρώπη θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στα δύο ματς με την Κράσντονταρ.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Ντόρτμουντ 4
2. Κράσντονταρ 3
3. ΠΑΟΚ 2
4. Καμπάλα 1




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.