Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Έμιρειτς» ο Ολυμπιακός!

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Έμιρειτς» ο Ολυμπιακός!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/9/2015 23:41
Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 3-2 την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» και την άφησαν χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές. Πάρντο (33’), Οσπίνα (40 αυτ.) και Φινμπόγκασον (66’) τα γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Γουόλκοτ (35’) και Σάντσες (65’) οι γηπεδούχοι.

Ένας Ολυμπιακός άριστα στημένος από τον Μάρκο Σίλβα κέρδισε με 3-2 την Άρσεναλ στο Λονδίνο και πήρε την πρώτη του νίκη στην Αγγλία, σε μια ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν δύο φορές με Πάρντο (33’) και Οσπίνα (40΄ αυτ.), δεν «μάσησαν» στην διπλή ισοφάριση της Άρσεναλ (35’ Γουόλκοτ, 65’ Σάντσες) και «πάγωσαν» για 3η φορά το «Έμιρειτς» με γκολ του Φινμπόγκασον (66’).

Οι παίκτες του Σίλβα έκαναν κατάθεση ψυχής, άντεξαν την πίεση της Άρσεναλ, χάρη και στις αποκρούσεις του Ρομπέρτο, και έγραψαν ιστορία, σε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στους φίλους του Ολυμπιακού.

«Κατάπιαν» χιλιόμετρα Κασάμι (12,15), Καμπιάσο (11) και Πάρντο (11), σε μια βραδιά που θα είναι άδικο να ξεχωρίσεις κάποιον ποδοσφαριστή! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έγινε η 2η ελληνική ομάδα που πετυχαίνει τρία γκολ επί αγγλικού εδάφους μετά την ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της «Ένωσης» που κρατούσε από το 1976 και το παιχνίδι με την Ντέρμπι Κάουντι

Με τη νίκη, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στην 2η θέση του ομίλου, ισοβαθμώντας με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους τρεις βαθμούς. Χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές η Άρσεναλ, που πλέον θα δώσει διπλά παιχνίδια με την Μπάγερν

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Έμιρειτς» ο Ολυμπιακός!
Έχοντας ηττηθεί την πρώτη αγωνιστική από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Άρσεναλ χρειάζονταν μόνο τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που είχε τονίσει και ο Αρσέν Βενγκέρ. Οι «κανονιέρηδες» επιχείρησαν να μπουν δυνατά, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διαβασμένοι, έκλειναν τους χώρους και στο πρώτο ημίωρο κινδύνεψαν μόνο σε δύο περιπτώσεις με άστοχα σουτ των Τσάμπερλειν (10’) και Γουόλκοτ (11’).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει χαμηλά το τέμπο και 33’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πάρντο. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Κολομβιανός επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στο Τσάμπερλέιν και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι πανηγυρισμοί των «ερυθρόλευκων» δεν κράτησαν για πολύ, αφού η Άρσεναλ απάντησε άμεσα με τον Γουόλκοτ. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σάντσες, η μπάλα έφτασε στον Άγγλο, ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο από θέση βολής, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 35’.

Η ομάδα του Σίλβα δεν πτοήθηκε και στο 40’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα μετά από γκολ-δώρο του Οσπίνα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε φάλτσα και μπέρδεψε τον Οσπίνα, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει τη γραμμή!

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το «Έμιρειτς» ο Ολυμπιακός!
Η Άρσεναλ πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος και στο 60’ είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Αρχικά ο Ρομπέρτο είπε «όχι» σε σουτ του αφύλαχτου Μέρτεσάκερ και στη συνέχεια ο Ομάρ έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Καθόρλα. Στο 62’ ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε νέο σουτ του Καθόρλα, όμως στο 66’ δεν μπόρεσε να νικήσει και τον Σάντσες, ο οποίος βρέθηκε μόνος του, μετά από λάθος του Μποτία, και «έγραψε» το 2-2 με κεφαλιά.

Ο κόσμος της Άρσεναλ δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ της ισοφάρισης, αφού ένα λεπτό μετά, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα! Ο Καμπιάσο «τροφοδότησε» με τρομερή ψηλοκρεμαστή πάσα τον Πάρντο, αυτός γύρισε στον Φινμπόγκασον και ο Ισλανδός πλάσαρε σωστά, «παγώνοντας» το «Έμιρειτς».

Μετά το αρχικό σοκ, η Άρσεναλ κέρδισε ξανά μέτρα και πίεσε ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Ολυμπιακός κράτησε χάρη και στις επεμβάσεις του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση στο 77’ σε φάουλ του Οζίλ, ενώ στο 88’ έδιωξε και τη σέντρα-σουτ του Καθόρλα. Τρία λεπτά νωρίτερα η κεφαλιά του Σάντσες πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 90’ ο Γουόλκοτ βιάστηκε και το σουτ του από καλή θέση ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Ολυμπιακός άντεξε την πίεση και έφυγε με τεράστια, ιστορική νίκη από το Λονδίνο που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο για την πρόκριση στους «16» της Ευρώπης.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν (86’ Κάμπελ), Κοσιελνί (56’ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60’ Κοκλέν) Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, Οζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86’ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι), Ιντέγε (46’ Φινμπόγκασον)

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Μπάγερν 6
2. Ολυμπιακός 3
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
4. Άρσεναλ 0


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.