Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τζέραρντ: «Το γλίστρημα με… σκότωσε, δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυα»

Τζέραρντ: «Το γλίστρημα με… σκότωσε, δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/9/2015 02:13
Τις στιγμές που βίωσε λίγες ώρες μετά το περίφημο γλίστρημα στον αγώνα με την Τσέλσι, περιγράφει στη αυτοβιογραφία του ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του, με τίτλο «My Story», αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η Daily Mail.

Σ’ ένα από αυτά, ο νυν άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι περιγράφει με λεπτομέρειες τις στιγμές και τα συναισθήματα που ένιωθε μέσα του, λίγες μόνο ώρες μετά το γλίστρημα στον αγώνα με την Τσέλσι, που ουσιαστικά στέρησε στην Λίβερπουλ το πρωτάθλημα:

«Μετά το παιχνίδι, κάθισα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τα δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπο μου. Δεν είχα κλάψει για χρόνια, όμως στο δρόμο για το σπίτι, δεν μπορούσα να σταματήσω. Δεν θυμάμαι καν αν οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από αμάξια ή άδειοι, όπως ένιωθα μέσα μου… Με σκότωνε!

Ένιωθα μουδιασμένος, σαν να είχα χάσει μέλος της οικογένειας μου. Η φάση έπαιζε συνέχεια μέσα στο κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρια. Ήθελα να κερδίσω αυτό το τρόπαιο με την Λίβερπουλ τόσο καιρό, και ήξερα ότι είχε χαθεί ξανά. Δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματα μου.

Είχα δώσει απολύτως τα πάντα για την Λίβερπουλ. Στις προπονήσεις, στα σχεδόν 700 παιχνίδια που έπαιξα, στις ενέργειες που έκανα εκτός γηπέδου, ως μέλος του συλλόγου, ως πολίτης. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν διατηρούσα ούτε μια σταγόνα φιλοδοξίας, επιθυμίας και ελπίδας μέσα μου.

Αντί να κάνω μια βαθιά σέντρα και να δημιουργήσω ένα γκολ, να κάνω ένα καθοριστικό τάκλιν, γλίστρησα… Το «Kop», όλο το «Άνφιλντ» τραγουδούσε, όπως πάντα, το «You'll Never Walk Alone», όμως στο αμάξι, ένιωθα απομονωμένος, ένιωθα πολύ μόνος. Δεν ένιωθα ότι είχα αρκετές ελπίδες ακόμα. Ήταν σαν να όδευα σε παρακολούθηση για να μην αυτοκτονήσω…
».

«Είχα προτάσεις από Παρί, Μονακό, Μπεσίκτας, Τότεναμ και Σοσιεδάδ»


Σε άλλο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του, ο Τζέραρντ αποκαλύπτει τα ονόματα των ομάδων που του χτύπησαν την πόρτα, λίγους μήνες πριν αποχωρήσει από την Λίβερπουλ:«Η πρώτη πρόταση ήρθε από την Μπεσίκτας, που είχε προπονητή τον Σλάβεν Μπίλιτς. Η Μονακό στη συνέχεια και με δυνατή πρόταση. Η Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφερόταν επίσης πολύ. Ο Ντέιβιντ Μόγες κάλεσε τον ατζέντη μου δύο-τρεις φορές, για να δει αν θα ενδιαφερόμουν να παίξω στη Σοσιεδάδ. Μερικές αγγλικές ομάδες με κάλεσαν, αλλά δεν θα μπορούσα να παίξω κόντρα στη Λίβερπουλ. Υπήρχε ενδιαφέρον από τον Μαουρίσιο Ποκετίνο και ήταν ωραίο να ξέρω ότι ακόμη με εκτιμά.

Ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ για μία ακόμη σεζόν, αλλά δεν θα ήταν το ίδιο πράγμα να τα κάνω όλα από την αρχή με την Τότεναμ. Θα με ενδιέφερε η προοπτική να παίξω στην Παρί ή στη Μονακό, αλλά πώς θα μπορούσα να γυρίσω να παίξω στο «Άνφιλντ» αν ήταν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι;

Απέρριψα επίσης πρόταση ύψους 13,5 εκατ. ευρώ για να παίξω στο Κατάρ για δύο χρόνια. Είναι περισσότερα χρήματα από αυτά που θα έπαιρνα οπουδήποτε αλλού, όμως το Κατάρ δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για την οικογένεια μου. Επίσης, δεν θα επέλεγα ποτέ να γίνω παίκτης πάγκου, όπως ο Φρανκ Λάμπαρντ, ένας μεγάλος παίκτης, που βρίσκονταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι μετά την αποχώρηση του από την Τσέλσι. Δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω την ίδια ρουτίνα. Θέλω πάντα να παίζω.
»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.