Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Πρόκριση με τεσσάρα για Αυστρία, πέρασε 2η η Ρωσία (video)

Προκριματικά Euro: Πρόκριση με τεσσάρα για Αυστρία, πέρασε 2η η Ρωσία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/9/2015 00:08
Η Αυστρία διέλυσε με 4-1 την Σουηδία στη Σόλνα και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2016. Πέρασε στη 2η θέση η Ρωσία, η οποία διέλυσε με 7-0 το Λίχτενστάιν.

Την συμμετοχή της στα τελικά του Euro για 2η φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Αυστρία! Οι Αυστριακοί διέλυσαν με 4-1 την Σουηδία στη Σόλνα και έφτασαν τις εφτά νίκες σε οχτώ παιχνίδια στον όμιλο!

Η ομάδα του Κόλερ κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς, με τον Αλάμπα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 9ο λεπτό, «γράφοντας» το 1-0 για την Αυστρία. Η Σουηδία «άγγιξε» το 1-1 στο 11’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπραϊμοβιτς, ωστόσο στο 38’ ο Χάρνικ διπλασίασε το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους.

Η Αυστρία ήταν εξαιρετική και είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για ακόμα ένα τέρμα πριν το ημίχρονο. Η Σουηδία κράτησε το 2-0 και θα μπορούσε να μειώσει στο 63’ με τον Μπέργκ, ο οποίος σούταρε υπό πίεση από κοντά, όμως ο Άλμερ απόκρουσε εντυπωσιακά.

Οι Αυστριακοί κράτησαν το μηδέν και στο 76’ «κλείδωσαν» τη νίκη με τον Γιάνκο, ο οποίος έγραψε το 3-0. Στο 88’ ο Χάρνικ πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, ενώ η Σουηδία πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Ιμπραϊμοβιτς στο 90+1’.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Αυστρία μετά από 11 μήνες και συγκεκριμένα απ’ τις 9 Οκτωβρίου του 2014! Οι Αυστριακοί με τη νίκη τους σφράγισαν και μαθηματικά την συμμετοχή τους για τα τελικά του Euro, κάτι που πετυχαίνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2008.

Αντίθετα, η Σουηδία γνώρισε 2η σερί ήττα και πλέον βρίσκεται στο -2 από την 2η θέση αλλά και μόλις στο +1 από το 4ο Μαυροβούνιο, κινδυνεύοντας να χάσει και την 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Σ’ όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Μπεργκ, ενώ ο Ντουρμάζ πέρασε στο 82’ ως αλλαγή του Όλσον.

Πέρασε 2η η Ρωσία, ελπίζει το Μαυροβούνιο


Προκριματικά Euro: Πρόκριση με τεσσάρα για Αυστρία, πέρασε 2η η Ρωσία (video)
Η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Σουηδίας και κερδίζοντας το Λιχτενστάιν με 7-0, πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ρώσους ήταν ο Ντζιούμπα της Ζενίτ, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ (21’, 45’, 73’, 90’). Κοκόριν (40’ πεν.), Σμόλοφ (77’) και Τζαγκόεφ (85’) πέτυχαν τα άλλα τρία τέρματα για την Ρωσία, η οποία βρίσκεται πλέον στο +2 από τους Σουηδούς και έχουν το προβάδισμα για την απευθείας πρόκρισης.

Κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κόφμαν (40’) το Λιχτενστάιν, το οποίο γνώρισε την πιο βαριά ήττα του μετά το 8-1 κόντρα στη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το Μαυροβούνιο κέρδισε με 2-0 την Μολδαβία στο Κισινάου και μπορεί να ελπίζει ακόμα και για απευθείας πρόκριση! Σάβιτς (9’) και Ρακού (65’ αυτ.) πέτυχαν τα δύο γκολ για τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι βρίσκονται μόλις στο -1 από την 3η Σουηδία και στο -3 από την 2η Ρωσία.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου


1. Αυστρία 22
2. Ρωσία 14
3. Σουηδία 12
4. Μαυροβούνιο 11
5. Λιχτενστάιν 5
6. Μολδαβία 2




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.