Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Η Τουρκία αφήνει εκτός την Ολλανδία, πρόκριση για Τσεχία (video)

Προκριματικά Euro: Η Τουρκία αφήνει εκτός την Ολλανδία, πρόκριση για Τσεχία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/9/2015 20:56
Η Τουρκία κέρδισε με 3-0 την Ολλανδία στο Ικόνιο και την προσπέρασε στην 3η θέση του 1ου ομίλου, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στα μπαράζ. Στα τελικά του Euro 2016 η Τσεχία, μετά τη νίκη της με 2-1 κόντρα στην Λετονία.

Συνεχίζεται η κατρακύλα για την Ολλανδία! Οι «οράνιε» ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 στην έδρα της Τουρκίας και υποχώρησαν στην 4η θέση του 1ου ομίλου με -2 από τους Τούρκους, που έχουν το πάνω χέρι για την 3η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της προκριματικής φάσης.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για την 3η θέση και η Τουρκία φρόντισε να πάρει γρήγορο προβάδισμα με γκολ του Οζιακούπ στο 8ο λεπτό. Ο άσος της Μπεσίκτας βγήκε τετ-α-τετ με τον Σίλεσεν, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τουράν, και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.

Ο Τουράν πήρε τη… σκυτάλη και «έγραψε» το 2-0 στο 26ο λεπτό εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μπλιντ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των Ολλανδών. Οι «οράνιε» πήραν στη συνέχεια τον έλεγχο, ωστόσο είχαν φλύαρη κατοχή και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες.

Η ομάδα του Ντάνι Μπλιντ δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της και προσπαθούσε να απειλήσει με σέντρες, κάτι που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Η Τουρκία κράτησε το μηδέν και στο 85’ πέτυχε 3ο γκολ με τρομερή ενέργεια και τελείωμα από τον Γιλμάζ.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα η Τουρκία να ανέβει στην 3η θέση με +2 από τους 4ους Ολλανδούς. Τσεχία εκτός και Ισλανδία εντός είναι το πρόγραμμα των Τούρκων τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ενώ η Ολλανδία, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν (εκτός) και την Τσεχία (εντός).

«Σφράγισε» την πρόκριση η Τσεχία


Προκριματικά Euro: Η Τουρκία αφήνει εκτός την Ολλανδία, πρόκριση για Τσεχία (video)
Η Τσεχία κέρδισε με 2-1 την Λετονία στην Ρίγα και εξασφάλισε και μαθηματικά την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Euro 2016.

Οι Τσέχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Λιμπιέρσκι (13’) και Νταρίντα (25’), ενώ η Λετονία μείωσε στο 75’ με τον Ζιούζινς.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Πάβελ Βρμπα εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά της Γαλλίας, μετά και τη νίκη της Τουρκίας απέναντι στην Ολλανδία.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Τσεχία 19 (8)
2. Ισλανδία 18 (7)
3. Τουρκία 12 (8)
4. Ολλανδία 10 (8)
5. Λετονία 4 (8)
6. Καζακστάν 1 (7)




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.