Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Εθνική… κατάντια

Προκριματικά Euro: Εθνική… κατάντια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/9/2015 23:38
Τελικά πάει και πιο κάτω! Η Εθνική πραγματοποίησε ακόμα μια τραγική εμφάνιση και ηττήθηκε με 1-0 από την Φινλανδία μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα της σε επτά παιχνίδια στον όμιλο.

Ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της έγραψε η Εθνική ομάδα. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 1-0 από την Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αποτέλεσμα να παραμείνει στην τελευταία θέση του ομίλου της με μόλις δύο βαθμούς μετά από εφτά παιχνίδια.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα είχαν την κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες. Και αν στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν κάποιες καλές στιγμές για γκολ, στην επανάληψη η εικόνα της ομάδας ήταν (τουλάχιστον) αποκαρδιωτική. Ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος, παίκτες στατικοί, χωρίς όρεξη να πιέσουν, να κάνουν κινήσεις και γενικά να… παίξουν ποδόσφαιρο!

Η Φινλανδία κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων και στο 75’ εκμεταλλεύτηκε τα… παιδικά λάθη της άμυνας, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης με τον αμαρκάριστο Πογιάνπαλο.

Αποδοκιμασίες και γιουχάισμα στο φινάλε του αγώνα από τους περίπου 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και είδαν ακόμα μια κάκιστη εμφάνιση από την Εθνική ομάδα. Αυτή ήταν η 4η σερί εντός έδρας ήττα για την Εθνική, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε προκριματική φάση.

Φυσικά μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα, χάθηκαν και οι μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Πως άλλωστε να διεκδικήσεις πρόκριση σε τελική φάσης διοργάνωσης όταν σε τέσσερα ματς στην έδρα σου δεν έχεις καταφέρει να πετύχεις ούτε ένα γκολ;

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης (86’ Ταχτσίδης), Αραβίδης (68’ Κονέ), Φορτούνης, Καρέλης (77’ Φούντας), Μήτρογλου.

Φινλανδία: Χραντέσκι, Αρκιβούο, Χάλστι, Αραγιούρι, Ούρονεν, Ρινγκ, Σπαρβ, Τοΐβιο, Χετεμάι, Χαμαλάινεν (46’ Σαντίκ, 79’ Ματίλα), Πούκι (67’ Πογιανπάλο)

Μια νίκη μακριά από το Euro η Β. Ιρλανδία, διατήρησε το προβάδισμα η Ρουμανία


Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Β. Ιρλανδία κέρδισε με 3-1 τα Ν. Φερόε στο Τόρσχαβν και βρίσκεται μια νίκη μακριά από την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016. Από την άλλη, η Ρουμανία έφυγε ισόπαλη 0-0 με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη και διατήρησε το +3 από την 3η θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Β. Ιρλανδία 16
2. Ρουμανία 15
3. Ουγγαρία 12
4. Φινλανδία 7
5. Ν. Φερόε 6
6. Ελλάδα 2


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.