Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Θρίαμβος για Ισλανδία στο Άμστερνταμ, κατρακυλάει η Ολλανδία (video)

Προκριματικά Euro: Θρίαμβος για Ισλανδία στο Άμστερνταμ, κατρακυλάει η Ολλανδία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/9/2015 23:55
Με εύστοχο πέναλτι του Σίγκουρντσον, η Ισλανδία κέρδισε με 1-0 την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της απευθείας πρόκρισης για το Euro 2016. Στο +6 από την Ολλανδία η 2η Τσεχία (2-1 το Καζακστάν), σοκ στο 90+1’ για Τουρκία, 1-1 με Λετονία.

Εφιαλτικό ήταν το ντεμπούτο του Ντάνι Μπλιντ στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, καθώς οι «οράνιε» γνώρισαν εντός έδρας ήττα (1-0) από την πρωτοπόρο Ισλανδία και βρέθηκαν στο -6 από την 2η θέση που δίνει απευθείας πρόκριση για το Euro 2016.

Η Ολλανδία είχε καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στο 31’ ο Ρόμπεν αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και στο 33’ ο Μάρτινς Ίντι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Ισλανδία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και κατάφερε να προηγηθεί στο 51’ με πέναλτι του Σίγκουρντσον, ενώ στο 54’ ο Γκούντμουντσον σημάδεψε το δοκάρι του Σίλεσεν.

Η Ολλανδία δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, γνωρίζοντας την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε προκριματικά από τον Οκτώβριο του 2000 (είχε χάσει με 2-0 από την Πορτογαλία).

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον του Ολυμπιακού μπήκε στο παιχνίδι στο 78ο λεπτό και δεν πρόλαβε να φανεί αφού σε αυτό το σημείο η Ολλανδία πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης.

Έχασε την ευκαιρία η Τουρκία, ξέφυγε η Τσεχία


Προκριματικά Euro: Θρίαμβος για Ισλανδία στο Άμστερνταμ, κατρακυλάει η Ολλανδία (video)
Η Τουρκία έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Λετονία χάρη σε γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να προσπεράσει την Ολλανδία στην 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

Οι Τούρκοι πήραν το προβάδισμα στο 77’ με γκολ του Ινάν, ωστόσο οι Λετονοί ισοφάρισαν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σαμπάλα. Με το βαθμό της ισοπαλίας η Τουρκία έφτασε τους 9 και βρίσκεται στο -1 από την 3η Ολλανδία, την οποία υποδέχεται την Κυριακή στην έδρα της!

Από την άλλη, σημαντικό βήμα για την απευθείας πρόκριση έκανε η Τσεχία, η οποία κέρδισε με 2-1 το Καζακστάν στο Πλζεν και βρίσκεται στο +6 από τους Ολλανδούς αλλά και στο -2 από την πρωτοπόρο Ισλανδία.

Οι Καζάκοι σόκαραν τους γηπεδούχους, παίρνοντας το προβάδισμα στο 21’ με τέρμα του Λογκβινένκο, ωστόσο οι Τσέχοι έφεραν… τούμπα το ματς στο δεύτερο μέρος χάρη στα γκολ του Σκόντα (74’, 86’).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Ισλανδία 18
2. Τσεχία 16
-----------------------
3. Ολλανδία 10
-----------------------
4. Τουρκία 9
5. Λετονία 4
6. Καζακστάν 1






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.