Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Γουέστ Χαμ άλωσε το «Έμιρειτς» με τη βοήθεια του… Τσεχ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Η Γουέστ Χαμ άλωσε το «Έμιρειτς» με τη βοήθεια του… Τσεχ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/8/2015 17:28
Με δύο γκολ-δώρο του Πετρ Τσεχ, η Γουέστ Χαμ κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» και ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της Άρσεναλ στο νέο πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες» πλήρωσαν τα λάθη του Πετρ Τσεχ και ηττήθηκαν με 2-0 από την Γουέστ Χαμ στο «Έμιρειτς», ξεκινώντας με το χειρότερο τρόπο τις φετινές υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα «σφυριά» προηγήθηκαν στο 43’ με κεφαλιά του Κουγιατέ, έπειτα από αδιανόητα κακή έξοδο του Τσεχ, ενώ στο 56’ ο Ζάρατε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέχου γκολκίπερ, ο οποίος δεν είχε καλή τοποθέτηση και αιφνιδιάστηκε.

Οι μεσοεπιθετικοί του Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκαν σε κακή ημέρα, η Γουέστ Χαμ ήταν πολύ καλή ανασταλτικά και το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Εξαιρετικό παιχνίδι για τον νεοαποκτηθέντα Παγιέτ, όπως και για τον 16χρονο (!) Όξφορντ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ και «έσβησε» τον Οζίλ.

Το ματς:


Με την ψυχολογία στα ύψη από την προ ημερών κατάκτηση του Κουμιούνιτι Σίλντ, η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς κόντρα στην Γουέστ Χαμ, ωστόσο δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες στην εστία του Αντριάν.

Η απουσία του ανέτοιμου Σάντσες (πέρασε στο 2ο μέρος αλλά δεν βοήθησε) ήταν εμφανής για την Άρσεναλ, η οποία είχε ανούσια κατοχή. Οι «κανονιέρηδες» δυσκολευόντουσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Γουέστ Χαμ και η σημαντικότερη ευκαιρία τους ήρθε στο 31’ όταν το μακρινό σουτ του Ράμσεϊ βρήκε στο Κρέσγουελ και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το πλάνο του Μπίλιτς δούλευε εξαιρετικά! Η Γουέστ Χαμ κράτησε το μηδέν και στο 43’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με κεφαλιά του Κουγιατέ. Ο Παγιέτ εκτέλεσε το φάουλ, ο Τσεχ έκανε έξοδο… Μεσολογγίου και ο Σενεγαλέζος «έγραψε» το 1-0, «παγώνοντας» το «Έμιρειτς».

Στην επανάληψη, η Άρσεναλ είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζιρού (55’, 56’) για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο η Γουέστ Χαμ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 57’. Ο Τσάμπερλειν έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του και ο Ζάρατε με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε.

Το δεύτερο γκολ επηρέασε τη ψυχολογία των παικτών Άρσεναλ! Παρά τις αλλαγές του Βενγκέρ, οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα της Γούεστ Χαμ, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει ένα 3ο γκολ από αντεπιθέσεις. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Μπίλιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.