Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε η Ρίβερ Πλέιτ (video)

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε η Ρίβερ Πλέιτ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2015 13:10
Η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε με 3-0 την Τίγκρες στο «Μονουμεντάλ» και κατέκτησε το Κόπα Λίμπερταδόρες για 3η φορά στην ιστορία της Αλάριο (44’), Σάντσες (73’ πεν.) και Μόρι (79’) τα γκολ για τους Αργεντινούς.

Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια στέφθηκε η Ρίβερ Πλέιτ. Οι «μιγιονάριος» κέρδισαν με 3-0 την Τίγκρες στο «Μονουμεντάλ» και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, κατέκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες για 3η φορά στην ιστορία τους.

Οι Αργεντινοί άνοιξαν το σκορ στο 44’ με ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Λεονέλ Βανχιόνι έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, πέρασε από δύο παίκτες και έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Λούκας Αλάριο, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, βάζοντας… φωτιά στο «Μονουμεντάλ».

Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε η Ρίβερ Πλέιτ (video)
Η Τίγκρες προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 73’ ο Κάρλος Σάντσες κέρδισε πέναλτι και ο ίδιος το μετουσίωσε σε γκολ, κάνοντας το 2-0 από τα 11 βήματα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ραμίρο Φούνες Μόρι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο 79’ με ωραία κεφαλιά.

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες ένα χρόνο μετά το Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Γιουρόπα Λιγκ στη Λατινική Αμερική) και πλέον βάζει στόχο τον τελικό με την Μπαρτσελόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι «μιγιονάριος» είχαν κατακτήσει το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες το 1986 και το δεύτερο το 1996 και τις δύο φορές κόντρα στην Αμέρικα ντε Κάλι. Παράλληλα, είχαν δύο χαμένους τελικούς το 1966 κόντρα στην Πενιαρόλ και το 1976 κόντρα στην Κρουζέιρο.

Στον αντίποδα, η Τίγκρες έγινε η 3η ομάδα από το Μεξικό που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης, όμως ούτε αυτή κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Η πρώτη ήταν η Κρους Αζούλ το 2001, η οποία είχε ηττηθεί από την Μπόκα Τζούνιορς και δεύτερη η Γκουανταλαχάρα το 2010, χάνοντας το τίτλο από την Ιντερνασιονάλ.

Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μαγιάδα, Μαϊδάνα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ (82' Λούτσο Γκονσάλες), Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Μπερτόλο, Καβενάγκι (77' Πισκουλίτσι), Αλάριο (69' Ντριούσι).

Τίγκρες: Γκουσμάν, Ισραέλ Χιμένες (77' Γκερόν), Ζουνίνιο, Ρίβας, Χόρχε Τόρες, Αρέβαλο Ρίος (65' Ντουένιας), Γκουίντο Πισάρο, Νταμ, Ακίνο, Ραφαέλ Σόμπις, Ζινιάκ.

Τα γκολ:




Η απονομή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.