Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απεβίωσε ο Νανίνγκα

Απεβίωσε ο Νανίνγκα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/7/2015 18:41
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Ντικ Νανίνγκα, ένας από τους δύο Ολλανδούς που έχουν σκοράρει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε ο Ντικ Νανίνγκα, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Μουντιάλ του 1978 με αντίπαλο την οικοδέσποινα Αργεντινή. Βέβαια το γκολ που πέτυχε δεν ήταν αρκετό για τους «οράνιε», καθώς ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση (κ.δ. 1-1), όπου οι Αργεντινοί επικράτησαν με 3-1.

Ο Νανίγκα ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Το 2012 έπεσε σε κώμα ενώ έχασε και τα δύο πόδια του εξαιτίας του διαβήτη. Όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί, ο παλαίμαχος άσος μεταφέρθηκε με πυρετό σε νοσοκομείο και την Τρίτη (21/7) άφησε την τελευταία του πνοή.

Μαζί με τον Γιόχαν Νέεσκενς είναι οι δύο Ολλανδοί που έχουν σκοράρει σε τελικό Μουντιάλ. Σπεσιαλίστας στις κεφαλιές λόγω ύψους (1.90μ.), πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ολλανδική Ρόντα, σημειώνοντας 107 γκολ σε οχτώ σεζόν (ρεκόρ συλλόγου).

Εκτός από το γκολ στον τελικό του 1978, ο Νανίνγκα έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε Μουντιάλ που αποβλήθηκε εφτά μόλις λεπτά μετά την είσοδο του σε αγώνα, στο παιχνίδι απέναντι στη Δ. Γερμανία.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.