Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U19: Φουλ για πρόκριση η Εθνική Νέων

Euro U19: Φουλ για πρόκριση η Εθνική Νέων

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/7/2015 00:18
Η Εθνική Νέων αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αυστρία και έκανε ακόμα ένα βήμα για να προκριθεί στα ημιτελικά του Euro U19 που διεξάγεται σε Κομοτηνή, Βέροια και Λάρισα.

Μετά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Ουκρανία στην πρεμιέρα του τουρνουά, η Εθνική Νέων έμεινε στο 0-0 με την Αυστρία στο κατάμεστο «AEL FC Arena».

Η Αυστρία είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Γκούμα κράτησε το μηδέν και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Η «γαλανόλευκη» χρειάζεται νίκη κόντρα στην Γαλλία την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει πρώτη, ενώ προκρίνεται ως δεύτερη σε περίπτωση ισοπαλίας. Βέβαια, ακόμα και με ήττα ακόμα μπορεί να περάσει στα ημιτελικά. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η Αυστρία δεν επικρατήσει της Ουκρανίας ή η Εθνική αποδειχθεί καλύτερη στη διαφορά των γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίστοιχη θέση βρέθηκε πριν δύο μήνες η Εθνική Παίδων στο Euro U17, χάνοντας τελικά την πρόκριση στην ισοβαθμία από την Ρωσία. Αντίπαλος μας τότε και πάλι η Γαλλία, η οποία είχε πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ στο 90+4’, χαρίζοντας έτσι την πρόκριση στη Ρωσία, μετά τη νίκη των Ρώσων με 2-0 απέναντι στην Σκωτία.

Το ματς:


Euro U19: Φουλ για πρόκριση η Εθνική Νέων
Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Αυστρίας με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Μαρκοπουλιώτη στο 3ο λεπτό.

Οι Αυστριακοί ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο 13’ έφτασαν κοντά στο γκολ, σημαδεύοντας το δοκάρι με σουτ του Κβάσινα. Έξι λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 1-0, καθώς ο Χόρβατ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από το ύψος της μικρής περιοχής, παρότι βρέθηκε ανενόχλητος.

Η Ελλάδα γλίτωσε ένα σίγουρο γκολ και θα μπορούσε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα στο 21’. Μετά από λάθος γύρισμα του Χάας, ο Κυνηγόπουλος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Σλάγκερ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αυστριακό πορτιέρο. Στο 28’ η Αυστρία ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σλάγκερ από τον Τσιμίκα και δέκα λεπτά μετά είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Ρίπιτς, το οποίο πέρασε άουτ.

Η δεύτερη καλή στιγμή της Εθνικής ήρθε στο 40’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα, ο Στάικος επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Σλάγκερ έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου η Αυστρία σπατάλησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Μετά από λάθος του Ρούσου, ο Κβάσινα βγήκε τετ-α-τετ με τον Κότσαρη, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Η Αυστρία είχε την υπεροχή και στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Ο Κότσαρης μπλόκαρε με ευκολία τα σουτ των Κβάσινα (47’) και Πελεγκρίνι (67’), ενώ στο 76’ είδε το σουτ του Σλάγκερ να περνάει άουτ.

Στο 79’ οι Αυστριακοί κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Κβάσινα, όμως ο επόπτης ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ σε μια οριακή φάση. Η Εθνική γλίτωσε το 1-0 και δύο λεπτά μετά θα μπορούσε να πάρει αυτή το προβάδισμα. Ο Βέργος επιχείρησε το μακρινό σουτ, όμως ο Σλάγκερ απόκρουσε εντυπωσιακά, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ

Αυτή ήταν η μοναδική μεγάλη στιγμή της Ελλάδας στο δεύτερο μέρος. Η Αυστρία δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά και το 0-0 φέρνει την «γαλανόλευκη» πολύ κοντά στην επόμενη φάση.

Ελλάδα: Κότσαρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης (59' Σάλιακας), Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κυνηγόπουλος (84' Ορφανίδης), Μαυρίας (59' Πόζογλου), Βέργος.

Αυστρία: Α. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντόμετζ, Χάας, Τουρς, Χόρβατ, Ξ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46' Πελεγκρίνι), Ρίπιτς (80' Γκρμπιτς).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Γαλλία 6 (4-1)
2. Ελλάδα 4 (2-0)
3. Αυστρία 1 (0-1)
4. Ουκρανία 0 (1-5)

Η τελευταία αγωνιστική:

12/7: Γαλλία-Ελλάδα (21:00, ΔΑΚ Κατερίνης)
12/7: Ουκρανία-Αυστρία (21:00 Δημ. Στάδιο Βέροιας)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.