Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U19: Με το δεξί η Ελλάδα!

Euro U19: Με το δεξί η Ελλάδα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/7/2015 22:29
Η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Νέων που διεξάγεται σε Βέροια, Κατερίνη και Λάρισα! Με γκολ των Ορφανίδη (20’) και Καραχάλιου (76’), η «γαλανόλευκη» κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Νέων η Εθνική μας ομάδα. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του τουρνουά και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε την ασφυχτική πίεση της Ουκρανίας και κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στα γκολ των Ορφανίδη (20’) και Καραχάλιου (76’). Σημαντική η παρουσία του Κότσαρη, ο οποίος πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα.

Με τη νίκη, η Ελλάδα έφτασε τους τρεις βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου, μαζί με τη Γαλλία, η οποία κέρδισε με 1-0 την Αυστρία. Από κάθε όμιλο προκρίνονται δύο ομάδες, οι οποίοιες εξασφαλίζουν εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Την Πέμπτη η Εθνική Νέων θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Αυστρία σε αγώνα που θα γίνει στη Λάρισα, ενώ στις 12 Ιουλίου θα παίξει απέναντι στη Γαλλία, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Κατερίνη. Σύμφωνα με την ΕΠΟ, 3500 φίλοι της Εθνικής παραβρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου της Βέροιας.

Το ματς:


Euro U19: Με το δεξί η Ελλάδα!
Η Ουκρανία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 13’ ο Μποριατσούκ δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο και τέσσερα λεπτά μετά ο Κότσαρης μπλόκαρε την προσπάθεια του Κοβαλένκο, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (U20) που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου.

Η Ελλάδα άντεξε την πίεση και στο 20’ κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Ο Κουλούρης έδωσε στον Ορφανίδη και αυτός από κοντά «έγραψε» το 1-0, στην πρώτη καλή ευκαιρία της «γαλανόλευκης».

Το γκολ δεν επηρέασε τους Ουκρανούς, οι οποίοι συνέχιζαν να πιέζουν για να ισοφαρίσουν. Στο 27’ ο Μποριατσούκ είχε σημαντική ευκαιρία για το 1-1, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κοβαλένκο δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Το ημίχρονο τελείωσε με τους Ουκρανούς να είχαν εφτά κερδισμένα κόρνερ και άλλες τόσες τελικές, χωρίς όμως κάποιο τέρμα. Μαρκοπουλιώτης και Τσιμίκας πήραν τη θέση των Πόζογλου και Κυνηγόπουλου στο ξεκίνημα της επανάληψης και η Ελλάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48’ με τον Κουλούρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου.

Η Ουκρανία «άγγιξε» το γκολ στο 57’, ωστόσο ο Κότσαρης είπε διπλό «όχι» σε προσπάθειες των Μπεσέντιν και Κοβαλένκο, κρατώντας το μηδέν. Η Ελλάδα κατάφερε να ισορροπήσει και στο 76’ «κλείδωσε» τη νίκη, πετυχαίνοντας δεύτερο τέρμα. Ο Ορφανίδης έβγαλε στον Καραχάλιο και αυτός νίκησε τον Σολντατένκο για το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46' Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89' Βέργος), Κυνηγόπουλος (46' Τσιμίκας),

Ουκρανία: Σολντατένκο, Ματβιγένκο, Κιριουχάντσεβ, Λούτσεκβιτς (70' Τσιγκάνκοβ), Λουκιαντσούκ, Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70' Ζουμπκόβ), Μποριατσούκ (46' Αρεντάρουκ), Μπεσέντιν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.