Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φιλικό «ξεμούδιασμα» με τριάρα και δοκάρια για ΠΑΟΚ (video)

Φιλικό «ξεμούδιασμα» με τριάρα και δοκάρια για ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/7/2015 21:53
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 την Κοτ Αζούρ στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας, το οποίο επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Στέφανου Αθανασιάδη. Σκόρερ οι Σαλπιγγίδης, Σαββίδης και Μάρτενς, τέσσερα δοκάρια (!) είχε ο «δικέφαλος του Βορρά».

Σε ένα παιχνίδι που είχε στόχο το ξεμούδιασμα των παικτών και όχι την εξαγωγή σοβαρών συμπερασμάτων, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 την Κοτ Αζούρ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.

Ο Ίγκορ Τούντορ έδειξε την προτίμησή του στο 3-5-2, ξεκινώντας τον παιχνίδι με τον Γλύκο στο τέρμα και τους Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλα στην τριάδα της άμυνας. Η πεντάδα του κέντρου αποτελούνταν από τους Κίτσιου, Πέλκα, Μαντούρο, Γκολασα και Μυστακίδη, ενώ Περέιρα και Αθανασιάδης ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Ο τελευταίος ήταν και ο μεγάλος άτυχος του αγώνα, καθώς τραυματίστηκε μόλις στο 5ο λεπτό και ενδέχεται να μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, όμως πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 13’. Ο Φουρτάδο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και νίκησε τον Γλύκο, στην μοναδική φάση της Κοτ Αζούρ στο παιχνίδι.

Μέχρι εκείνο το διάστημα ξεχώρισε η επιθετική παρουσία του Πέλκα, ο οποίος είχε δύο καλές στιγμές για να χριστεί σκόρερ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δοκάρι στο 29’ με τον Σαλπιγγίδη και ο Έλληνας άσος έκανε το 1-1 στο 33’ με κοντινή προβολή.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο και «άγγιξαν» την ανατροπή στο 44’, έχοντας νέο δοκάρι με τον Περέιρα. Μετά τη συμπλήρωση 60 λεπτών, ο Τούντορ άλλαξε τα πρόσωπα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε διαθέσιμους. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες με Κάτσε και Πέλκα και στο 66’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Σαββίδη, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Λούκας. Μάρτενς (69’) και Λούκας (82’) είχαν δοκάρια χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα ένα γκολ, ωστόσο οι δύο τους συνεργάστηκαν ωραία στο 87’ και ο πρώτος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μπόχουμ (8/7) και Ντνίπρο (10/7) είναι τα δύο επόμενα φιλικά του ΠΑΟΚ πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Μυστακίδης, Μαντούρο, Γκολάσα, Πέλκας, Περέιρα, Αθανασιάδης (9’ Σαλπιγγίδης).

Στο Β ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σαββίδης, Μάρτενς, Χαρίσης, Κοροβέσης, Πούγγουρας, Κάτσε, Λούκας, Σιαμπάνης και Σκόνδρας, Μυστακίδης, Μελίσσας

Κοτ Αζούρ: Μποκς, Μπαρέντσε, Βίνκελ, Φαν ντεν Μπουμ, Ντε Φλουχτ, Κοσκούν, Κονταλάκ, Φουρτάδο, Αϊντίν, Γιανγκά, Οφορί.



Τούντορ: «Θα είμαστε έτοιμοι»


Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας δήλωσε ο Ιγκόρ Τούντορ.

Ο Κροάτης τεχνικός δεν στάθηκε στον τραυματισμό του Κλάους και εμφανίστηκε βέβαιος για την ετοιμότητα της ομάδας στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, στις 16 Ιουλίου:

«Ήξερα πως η ομάδα θα ‘ναι κουρασμένη, γιατί δουλέψαμε σκληρά τις τελευταίες δέκα μέρες. Περίμενα κυρίως να δω κάποιες βασικές αρχές που θέλω στο παιχνίδι μας. Και τις παρουσιάσαμε σε μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, έμεινα ευχαριστημένος απ’ την προσπάθεια και όσα είδα», δήλωσε στη Nova και συμπλήρωσε:

«Τα προβλήματα είναι πάντα προβλήματα, όλες οι ομάδες τα έχουν. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα που θα προχωρήσει και το σύνολο θα ‘ναι πάνω από όλους κι όλα».

Όσο για το αν θα ‘ναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς της σεζόν, απάντησε: «Δεν θα ‘μαστε στο 100%, σε τέλεια κατάσταση, αλλά θα είμαστε έτοιμοι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.