Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Ο Βάργκας έστειλε τη Χιλή στον τελικό (video)

Κόπα Αμέρικα: Ο Βάργκας έστειλε τη Χιλή στον τελικό (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/6/2015 09:11
Με δύο γκολ του Βάργκας (42’, 64’), η Χιλή κέρδισε με 2-1 το Περού και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Μείωσε με αυτογκόλ του Μεδέλ (60’) το Περού, το οποίο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 20’ λόγω αποβολής του Σαμπράνο.

Σε τελικό Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια προκρίθηκε η Χιλή. Οι διοργανωτές κέρδισαν με 2-1 το Περού και θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους απέναντι σε Αργεντινή ή Παραγουάη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Εντουάρντο Βάργκας, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (42’, 64’), με το δεύτερο να βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα κορυφαία του τουρνουά.

Ισοφάρισε προσωρινά με αυτογκόλ του Μεδέλ (60’) το Περού, το οποίο έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 20ο λεπτό, λόγω αποβολής του Σαμπράνο.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Ο Βάργκας έστειλε τη Χιλή στον τελικό (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά νεύρα για τις δύο ομάδες. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Βιδάλ απώθησε τον Σαμπράνο βάζοντας το χέρι του στο πρόσωπο του Περουβιανού, χωρίς όμως να δει κάρτα.

Το Περού μπήκε δυνατά και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8ο λεπτό, με την κεφαλιά του Φαρφάν να καταλήγει στο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 19’ με σουτ του Λομπατόν, όμως ένα λεπτό μετά έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Σαμπράνο για σκληρό μαρκάρισμα στον Αράνγκις αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Η Χιλή, που μπήκε μουδιασμένα, κέρδισε μέτρα και είχε σημαντικές ευκαιρίες με σουτ των Βαλβίδια (28’) και Βάργκας (34’). Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 42’, καθώς ο Βάργκας κατάφερε να ανοίξει το σκορ, βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες. Ο Σάντσες επιχείρησε τη σέντρα-σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και ο φορ της Νάπολι «έγραψε» από κοντά το 1-0.

Ο ίδιος κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 49’, όμως το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Το Περού τα έπαιξε όλα για όλα και στο 60’ έφτασε στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Μεδέλ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε προσπάθεια του να διώξει.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Χιλή πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 64’ χάρη σε τρομερό μακρινό σουτ του Βάργκας. Το Περού δεν κατάφερε να βρει νέα απάντηση και το 2-1 έστειλε τη Χιλή στον τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.