Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Η Παραγουάη απέκλεισε την Βραζιλία (video)

Κόπα Αμέρικα: Η Παραγουάη απέκλεισε την Βραζιλία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/6/2015 02:49
Όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, η Παραγουάη απέκλεισε την Βραζιλία στα πέναλτι (4-3, 1-1 κ.δ) και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Χιλή-Περού και Αργεντινή-Παραγουάη τα ζευγάρια στους «4».

Νέα «σφαλιάρα» για τη Βραζιλία, ένα μόλις χρόνο μετά το φιάσκο στο Μουντιάλ. Η «Σελεσάο» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Παραγουάη και έχασε την πρόκριση στα πέναλτι (4-3), όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής.

Ο Ρομπίνιο άνοιξε το σκορ στο 15’, ωστόσο ο Γκονσάλες ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 72’, οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Έβερτον Ριμπέιρο και Ντάγκλας Κόστα δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν για τη Βραζιλία, ενώ η Παραγουάη είχε μόλις μια άστοχη εκτέλεση με τον Σάντα Κρουζ. Το τελικό 4-3 έδωσε την πρόκριση στην «αλμπιρόχα» η οποία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Η Παραγουάη απέκλεισε την Βραζιλία (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά, με την Βραζιλία να απειλεί μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ του Κουτίνιο (απόκρουσε ο Βιγιάρ) και την Παραγουάη να απαντά στο 9’ με κεφαλιά του Σάντα Κρουζ, αναγκάζοντας τον Ζέφερσον σε απόκρουση.

Η Παραγουάη ανέβασε την απόδοση της, όμως η Βραζιλία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 15ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Ντούγκα, ο Άλβες έβγαλε την σέντρα για τον Ρομπίνιο και αυτός έγραψε το 1-0 από κοντά.

Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τη «Σελεσάο», η οποία δεν δημιούργησε άλλη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο. Η Παραγουάη κέρδισε μέτρα, ωστόσο με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Σάντα Κρουζ (34’), δεν κατάφερε να απειλήσει τη Βραζιλία.

Η Παραγουάη ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη, απείλησε στο 56’ με κεφαλιά του Βαλντές και «άγγιξε» το γκολ στο 63', με τον Ζέφερσον να αποκρούει την κεφαλιά του Ντα Σίλβα. Η πίεση των Παραγουανών απέδωσε καρπούς στο 70’ όταν ο Τιάγκο Σίλβα έκανε χέρι στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σφυρίξει πέναλτι. Ο Γκονζάλες ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η είσοδος του Ταρντέλι δεν βοήθησε την Βραζιλία, η οποία πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Η Παραγουάη προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ και είχε καλή στιγμή στο 79’ με σουτ του Μπομπαντίγια, ενώ η «Σελεσάο» απείλησε στο 82’ με τον Κουτίνιο, χωρίς αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου Ριμπέιρο και Ντάγκλας Κόστα έστειλαν τη μπάλα άουτ, όπως και ο Σάντα Κρουζ για την Παραγουάη. Ο Γκονσάλες ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι (4-3) και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, η οποία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Φάσεις, γκολ και τα πέναλτι:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.