Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Πρόκριση στα πέναλτι για Αργεντινή (video)

Κόπα Αμέρικα: Πρόκριση στα πέναλτι για Αργεντινή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/6/2015 09:57
Η Αργεντινή είχε μεγάλες ευκαιρίες και δύο δοκάρια κόντρα στη Κολομβία και τελικά πήρε την πρόκριση μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πέναλτι (0-0, 5-4). Με Βραζιλία ή Παραγουάη στους «4» της διοργάνωσης.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα μέσω της διαδικασίας των πέναλτι πήρε η Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» έμεινε στο 0-0 με την Κολομβία στην κανονική διάρκεια και προκρίθηκε στα πέναλτι (5-4), με τον Κάρλος Τέβες να «σφραγίζει» το εισιτήριο.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο είχε την πλήρη υπεροχή στην κανονική διάρκεια, έχασε απίστευτες ευκαιρίες και η Κολομβία κατάφερε να κρατήσει το μηδέν χάρη στα δοκάρια και τον απροσπέλαστο Οσπίνα.

14 εκτελέσεις πέναλτι χρειάστηκαν για να προκύψει νικητής. Μουριέλ, Ζούνιγκα, Μουρίγιο δεν σκόραραν για τους «καφετέρος», όπως και οι Μπίλια, Ρόχο για την Αργεντινή.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Πρόκριση στα πέναλτι για Αργεντινή (video)
Η Αργεντινή είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και θα μπορούσε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο Οσπίνα πραγματοποίησε την πρώτη απόκρουση στο 6ο λεπτό μετά από «τσίμπημα» του Παστόρε, ενώ στο 8’ ο Ρόχο δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Το παιχνίδι είχε αρκετά νεύρα και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Αγκουέρο να ζητάει πέναλτι στο 20ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αργεντινός έχασε νέα ευκαιρία με κεφαλιά και στο 26’ ο Οσπίνα πραγματοποίησε την απόκρουση της διοργάνωσης. Ο γκολκίπερ της Άρσεναλ νίκησε τον Αγκουέρο με τα πόδια και στη συνέχεια απόκρουσε και την κεφαλιά του Μέσι, κρατώντας το μηδέν.

Μπίλια (39’) και Παστόρε (43’) είχαν νέες ευκαιρίες για την Αργεντινή, σε ένα πρώτο μέρος όπου η Κολομβία βρίσκονταν κλεισμένη στην περιοχή της προσπαθώντας να σταματήσει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της «αλμπισελέστε».

Πιο χαμηλός ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Η Αργεντινή δεν ήταν το ίδιο επιβλητική, ωστόσο η Κολομβία δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να απειλήσει σημαντικά τον Ρομέρο. Στο τελευταίο τέταρτο η ομάδα του Μαρτίνο ανέβασε ξανά ρυθμούς, όμως δεν κατάφερε να πετύχει γκολ.

Στο 78’ ο Μπανέγα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά μετά ο Οσπίνα απόκρουσε την προβολή του Οταμέντι, με την μπάλα να χτυπάει και στο δοκάρι. Η τελευταία φάση σημειώθηκε στο 88’, με τον Μουρίγιο να διώχνει στη γραμμή τη μπάλα, κρατώντας το 0-0.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου Μουριέλ, Ζουνίγκα αστόχησαν για την Κολομβία, όμως Μπίλια και Ρόχο δεν μπόρεσαν να χαρίσουν την πρόκριση για την Αργεντινή. Ο Μουρίγιο έχασε νέο πέναλτι για την Κολομβία και ο Τέβες δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη, διαμορφώνοντας το τελικό 5-4 υπέρ της «αλμπισελέστε».

Φάσεις και πέναλτι:




Η διπλή απόκρουση του Οσπίνα:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.