Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Το σήκωσε η Σερβία (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Το σήκωσε η Σερβία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2015 12:59
Με γκολ δύο λεπτά πριν το φινάλε της παράτασης, η Σερβία κέρδισε με 2-1 την Βραζιλία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (U20) για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε η Εθνική Νέων της Σερβίας. Σε ένα δραματικό τελικό, η ομάδα του Παούνοβιτς κέρδισε με 2-1 την Βραζιλία στην παράταση και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα χάρη σε κοντινή προβολή του Μάντιτς στο 70’, όμως η Βραζιλία κατάφερε να απαντήσει στο 73’ με τον Αντρέας Περέιρα. Ο νεαρός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 1-1 με όμορφη ενέργεια και τελείωμα, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Η Σερβία προέρχονταν από τρεις προκρίσεις σε παρατάσεις, ωστόσο η κόπωση δεν επηρέασε τους «αετούς». Στο 118' ο Μαξίμοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Ζέαν και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο της Σερβίας στο θεσμό ή δεύτερο αν συμπεριληφθεί και ο τίτλος της Γιουγκοσλαβίας το 1987. Μάλιστα η Σερβία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων δύο χρόνια μετά το θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Νέων της Λιθουανίας!

Τα γκολ:




Το τρομερό τέρμα του Περέιρα:




Στην 3η θέση τερμάτισε το Μάλι, το οποίος κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Σενεγάλη στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Απολαύστε μερικά εντυπωσιακά γκολ της ομάδας στο θεσμό



Παίκτης του τουρνουά ο Τραορέ, πρώτος σκόρερ ο Κοβαλένκο


Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Το σήκωσε η Σερβία (video)
Παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ανταμά Τραορέ της Λιλ. Ο 19χρονος άσος από το Μάλι σημείωσε τέσσερα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, οδηγώντας την αφρικανική ομάδα μέχρι την 3η θέση του τουρνουά.

Την «ασημένια μπάλα» κέρδισε ο αρχηγός της Βραζιλίας και άσος της Μπράγκα, Ντανίλο, ενώ την «χάλκινη μπάλα» πήρε ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς της Γάνδης.

Το «χρυσό παπούτσι» κατέληξε στα χέρια του Βίκτορ Κοβαλένκο. Ο Ουκρανός άσος της Σαχτάρ πέτυχε πέντε γκολ, όσα και ο Ούγγρος φορ Βένσε Μερβ, αλλά πήρε το βραβείο χάρη στις 2 ασίστ που μοίρασε.

Τέλος, το «χρυσό γάντι» κέρδισε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Σερβίας, Πρέντραγκ Ράικοβιτς, ο οποίος δέχτηκε τέσσερα γκολ σε εφτά παιχνίδια.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.