Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Πρώτη νίκη για Παραγουάη (video)

Κόπα Αμέρικα: Πρώτη νίκη για Παραγουάη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2015 02:09
Με γκολ του Έντγκαρ Μπενίτες (36’), έπειτα από τραγικό λάθος του Κερ, η Παραγουάη κέρδισε με 1-0 την Τζαμάικα και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση μετά από οχτώ χρόνια πανηγύρισε η Παραγουάη. Σε ένα παιχνίδι με χαμηλό τέμπο το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα, η «αλμπιρόχα» κέρδισε με το επαγγελματικό 1-0 την Τζαμάικα και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 36’ ο Μπενίτες, μετά από τραγική έξοδο και απομάκρυνση του Κερ.

Με τη νίκη, η Παραγουάη έφτασε τους 4 βαθμούς και πέρασε προσωρινά στην κορυφή με +1 από την Ουρουγουάη και +3 από την Αργεντινή. Στον αντίποδα η Τζαμάικα έμεινε χωρίς βαθμό και ουσιαστικά αποχαιρετάει το θεσμό.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Παραγουάης στο θεσμό από το 2007. Υπενθυμίζεται πως η «αλμπιρόχα» είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης το 2011 χωρίς όμως να κερδίσει κανέναν αγώνα! Προκρίθηκε από τους ομίλους με τρεις ισοπαλίες και έφτασε μέχρι τον τελικό αποκλείοντας στα πέναλτι τις Βραζιλία και Βενεζουέλα!

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Πρώτη νίκη για Παραγουάη (video)
Η ομάδα του Ραμόν Ντίας είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, απείλησε με σουτ των Μπομπαντίγια (21’) και Σάντα Κρους (33’) και στο 36’ κατάφερε να προηγηθεί μετά από τραγικό λάθος του Τζαμαϊκανού πορτιέρο, Ντουέιν Κερ.

Ο Σαμούδιο έβγαλε μια μακρινή μπαλιά, ο Κερ βγήκε από την περιοχή του και επιχείρησε να απομακρύνει με το κεφάλι (!) στέλνοντας τη μπάλα στο γόνατο του Μπενίτες, ο οποίος κατάφερε να χριστεί σκόρερ πετυχαίνοντας ένα από τα πιο… κουφά γκολ της διοργάνωσης.

Η Παραγουάη απείλησε ξανά στο 52’ με σουτ του Κάσερες το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κερ. Οχτώ λεπτά μετά ο Σαμούδιο «άγγιξε» το 2-0, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με φαλτσαριστό σουτ.

Η Τζαμάικα προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να αντιδράσει και είχε καλή στιγμή στο 80’ με άστοχο σουτ του ΜακΚλίρι. Τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά, με την Παραγουάη να παίρνει τη νίκη και να εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση για τα προημιτελικά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.