Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Καληνύχτα Ελλάδα...

Προκριματικά Euro: Καληνύχτα Ελλάδα...

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2015 23:37
Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε ξανά από τα Νησιά Φερόε, αυτή τη φορά με 2-1 στο Τόρσχαβν, και έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Χάνσον (32’) και Όλσεν (70’) οι σκόρερ, μείωσε στο 84’ ο Παπασταθόπουλος.

Ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της έγραψε η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε ξανά (2-1) από τους ερασιτέχνες των Νησιών Φερόε και έχασε κάθε ελπίδα για την 3η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα μπαράζ.

Χάνσον (32’) και Όλσεν (70’) εκμεταλλεύτηκαν τα κενά της άμυνας και πέτυχαν τα δύο γκολ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έγραψαν ξανά ιστορία, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, μπροστά και από τη Φινλανδία.

Μείωσε στο 84’ με τον Παπασταθόπουλο η Εθνική, η οποία σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα και το πλήρωσε με μία ακόμα ντροπιαστική ήττα. Με αυτή την ήττα, η Ελλάδα κατάφερε να γίνει η 4η ομάδα μετά την Μάλτα, το Σαν Μαρίνο, και το Λουξεμβούργο που χάνει δύο φορές από τα Νησιά Φερόε. Πιο κάτω δεν πάει...

Το ματς:


Προκριματικά Euro: Καληνύχτα Ελλάδα...
Η Εθνική ξεκίνησε νευρικά το παιχνίδι και τα Νησιά Φερόε είχαν δύο καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα, ο Έντμουντσον προσπάθησε να αιφνιδιάσει με σουτ λίγο έξω απ' την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο ίδιος απείλησε ξανά στο 7ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Καρνέζη σε δύσκολη απόκρουση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε ρυθμούς και απείλησε για πρώτη φορά στο 13’ με σουτ του Φετφατζίδη, που απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια ο Νίλσεν. Δύο λεπτά μετά ο Ντάβιντσεν έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Καρέλη, ενώ στο 18’ ο Νίλσεν απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός είχε νέα ευκαιρία στο 31’, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Νίλσεν και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Βατνχάμαρ με ωραία ενέργεια βρήκε τον αφύλαχτο Χάνσον και αυτός με τελείωμα που θύμισε επαγγελματία και όχι ερασιτέχνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αντίθετα, ερασιτεχνική ήταν η αμυντική αντίδραση της Εθνικής, η οποία άφησε ανενόχλητο στην περιοχή τον παίκτη των γηπεδούχων.

Η «γαλανόλευκη» είχε ευκαιρίες με σουτ των Μήτρογλου (38’) και Σταφυλίδη (42’) για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, ωστόσο καλές στιγμές είχαν και οι γηπεδούχοι. Στο 37’ ο Όλσεν βρήκε χώρο, όμως το σουτ του ήταν άσχημο, ενώ στο 40’ ο Καρνέζης «καθάρισε» τη φάση μετά από αναταραχή στην περιοχή.

Η είσοδος του Νίνη αντί του Χριστοδουλόπουλου στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έδωσε πνοή στην Ελλάδα, η οποία βελτίωσε την κυκλοφορία της και είχε ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 51’ ο Νίνης επιχείρησε το σουτ, ο Νίλσεν να αποκρούει ασταθώς, ωστόσο ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, το σουτ του Καρέλη βρήκε στο δοκάρι, ενώ στο 57’ ο Μήτρογλου κατάφερε να σκοράρει με εντυπωσιακό βολέ, όμως ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ για επιθετικό φάουλ του Μανωλά στον Όλσεν.

Η Εθνική είχε την υπεροχή, έχασε νέα ευκαιρία στο 62’ με τον Μήτρογλου και τελικώς πλήρωσε την αστοχία της με δεύτερο γκολ στο 70’. Σε παρόμοια φάση με το πρώτο τέρμα, ο Βατνχάμαρ γύρισε στον Όλσεν και αυτός νίκησε τον Καρνέζη, «γράφοντας» το 2-0.

Το γκολ του Παπασταθόπουλου στο 84’ διαμόρφωσε απλώς το τελικό 2-1, το οποίο άφησε την Ελλάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς νίκη σε έξι παιχνίδια.

Ν. Φερόε: Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12' λ.τρ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν.

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Ρουμανία 14 (7-1)
2. Β. Ιρλανδία 13 (8-4)
3. Ουγγαρία 11 (5-3)
4. Νησιά Φερόε 6 (4-8)
5. Φινλανδία 4 (5-8)
6. Ελλάδα 2 (2-7)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.