Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού στον Αναστόπουλο

Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού στον Αναστόπουλο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2015 16:40
Ο κόσμος του Ολυμπιακού συμπεριέλαβε τον Νίκο Αναστόπουλο στους 11 αγαπημένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στους Πειραιώτες και η «ερυθρόλευκη ΠΑΕ» ανάρτησε αφιέρωμα για τον βετεράνο επιθετικό. «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο, που δεν ξέχασε την προσφορά μου στον Ολυμπιακό» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ο «Αναστό».

Η ψήφος του κόσμου τον ανέδειξε ανάμεσα στους 11 αγαπημένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό! Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο «μουστάκιας» του ελληνικού ποδοσφαίρου έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία με την φανέλα του Θρύλου, καθώς για πολλά χρόνια αποτελούσε την… αιχμή του δόρατος στην επιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων» και βρίσκεται αναμφίβολα μέσα στους κορυφαίους επιθετικούς που φόρεσαν τον «δαφνοστεφανωμένο» έφηβο στο στήθος!

Ο βετεράνος άσος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1958, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό συνολικά για 11 σεζόν (1980-87,1989-92, 1993-94), πραγματοποίησε 291 εμφανίσεις και πέτυχε 158 τέρματα, επίδοση που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ της τεράστιας ιστορίας του Θρύλου μας!

Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού στον Αναστόπουλο
Φαντεζί παίχτης, καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά και ιδιαίτερα ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ο Νίκος Αναστόπουλος ήρθε στο μεγάλο Λιμάνι το καλοκαίρι του ’80 από τον Πανιώνιο. Από την πρώτη στιγμή απέκτησε ηγετικό ρόλο στην ομάδα, καθιερώθηκε στο ρόστερ και έγινε ένα από τα βαρόμετρα του Ολυμπιακού τα χρόνια που αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους».

Τα νούμερα του ζαλίζουν… Ο «μουστάκιας» ήταν μια μηχανή του γκολ και αυτό το δικαιολόγησε και με το παραπάνω στον Ολυμπιακό. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και όταν βρισκόταν μέσα στην περιοχή ήταν Νο1 κίνδυνος για την αντίπαλη εστία.

Συνολικά, ο μεγάλος Νίκος Αναστόπουλος έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα με τον Θρύλο, αλλά και 4 Κύπελλα. Εκτός από αυτά, στην καριέρα του έχει αναδειχθεί 4 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (‘83,’84,’86,’87), ενώ το 1983 ήταν τρίτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη, κατακτώντας μάλιστα το Χάλκινο Παπούτσι!

Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού στον Αναστόπουλο
Φυσικά τα ρεκόρ δεν σταματάνε εκεί. Ο βετεράνος άσος έχει συνδέσει με χρυσά γράμματα το όνομα του και με την Εθνική Ελλάδος, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Νίκος Αναστόπουλος αγωνίστηκε 74 φορές με το εθνόσημο και πέτυχε 29 τέρματα. Επίτευγμα που μέχρι και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί!

Η δήλωση του Νίκου Αναστόπουλου στο www.olympiacos.org:

«Είναι ότι καλύτερο για μένα, να βρίσκομαι ανάμεσα στους 11 πιο αγαπημένους παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο, που δεν ξέχασε την προσφορά μου στον Ολυμπιακό. Την ομάδα που αγάπησα και αγαπώ».

Οι «Golden Eleven» του Ολυμπιακού σύμφωνα με τις ψήφους του κόσμου: Νίκος Αναστόπουλος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Δεληκάρης, Αριέλ Ιμπαγάσα, Κριστιάν Καρεμπέ, Ανδρέας Μουράτης, Λάγιος Ντέταρι, Όλεγκ Προτάσοφ, Γιώργος Σιδέρης, Τζιοβάνι, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.