Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Το σήκωσε η Μπαρτσελόνα!

Τσάμπιονς Λιγκ: Το σήκωσε η Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/6/2015 23:45
Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της είναι η Μπαρτσελόνα! Με γκολ των Ράκιτιτς (4’), Σουάρες (68’) και Νειμάρ (90+7’), οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Βερολίνου και έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η μοναδική ομάδα που κάνει το «τρεμπλ» για δεύτερη φορά! Ισοφάρισε προσωρινά με Μοράτα (55’) η Γιουβέντους.

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική χρονιά! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κέρδισε με 3-1 τη Γιουβέντους στο Βερολίνο και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της.

Ράκιτιτς (4’), Σουάρες (68’) και Νεϊμάρ (90+7’) ήταν οι «χρυσοί» σκόρερ για τους «μπλαουγκράνα», που έγιναν η πρώτη ομάδα με δύο τρεμπλ στην σύλλογή της (2009 και 2015)! Ισοφάρισε προσωρινά με Μοράτα (55’) η Γιουβέντους, η οποία όμως δεν είχε απάντηση μετά το γκολ του Ουρουγουανού.

Με την κατάκτηση του τίτλου, η Μπαρτσελόνα έφτασε τα πέντε τρόπαια (1992, 2006, 2009 και 2011 οι προηγούμενες κατακτήσεις), ξεπέρασε τον Άγιαξ (4) και έπιασε τη Λίβερπουλ και τη Μπάγερν Μονάχου στην 3η θέση. Πρώτη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 10 και 2η η Μίλαν με 7.

Τσάμπιονς Λιγκ: Το σήκωσε η Μπαρτσελόνα!
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Καταλανοί έχουν 4 συνεχόμενους νικηφόρους τελικούς, ενώ η Γιουβέντους έχει 4 συνεχόμενους χαμένους και συνολικά 6 χαμένους τελικούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Ιστορία έγραψε ο Τσάβι στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος μέσος αντικατέστησε τον Ινιέστα, έφτασε τις 151 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας ξανά τον Κασίγιας, και έγινε ο πρώτος που κατακτά 25 τρόπαια με ισπανική ομάδα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος κράτησε ζωντανή την ομάδα του, όμως στο φινάλε έφυγε ηττημένος από το γήπεδο που πριν 9 χρόνια σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με τον Αντρέα Πίρλο.

Πλέον η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τη χρονιά με έξι τίτλους, όπως το 2009. Εκτός από το Σούπερ Καπ Ισπανίας, οι «μπλαουγκράνα» θα αντιμετωπίσουν τη Σεβίλλη στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (11/8), ενώ τον Δεκέμβριο θα διεκδικήσουν το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην ιστορία τους.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Το σήκωσε η Μπαρτσελόνα!
Το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για την Μπαρτσελόνα, η οποία κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης! Νεϊμάρ και Ινιέστα «έκρυψαν» τη μπάλα στην περιοχή της Γιουβέντους, ο αρχηγός των Καταλανών «έκοψε» στον Ράκιτιτς και ο Κροάτης «έγραψε» το 1-0 από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το γκολ ήρθε από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια με 16 πάσες (!), ενώ ο Ινιέστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με ασίστ σε 3 διαφορετικούς τελικούς.

Το γρήγορο γκολ του Ράκιτιτς (4ο πιο γρήγορο στην ιστορία των τελικών) έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Λουίς Ενρίκε. Στο 9ο λεπτό ο Νεϊμάρ έφτασε κοντά στο 2-0, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ με ωραίο σουτ, ενώ στο 14’ ο Μπουφόν πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κοντινό σουτ του Ντάνι Άλβες.

Μετά το 20λεπτό η Γιουβέντους κατάφερε να ισορροπήσει και είχε δύο καλές στιγμές με άστοχα σουτ των Τέβες (23’) και Μοράτα (24’). Ένα λεπτό μετά ο Μαρκίζιο βρήκε χώρο για σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα απείλησε ξανά στο 40' με σουτ του Σουάρες, όμως ο Μπουφόν έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε το λάθος, ο Νεϊμάρ έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Σουάρες μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Τσάμπιονς Λιγκ: Το σήκωσε η Μπαρτσελόνα!
Το ημίχρονο έκλεισε με την Μπαρτσελόνα να είχε 66% ποσοστό κατοχής και 324 πάσες έναντι 120 της Γιουβέντους. Στο δεύτερο μέρος οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν δυνατά και στο 48’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Μετά από αντεπίθεση, ο Ράκιτιτς άνοιξε για τον Σουάρες, όμως ο Μπουφόν έδειξε την κλάση του, διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Ουρουγουανού.

Η Γιουβέντους έμεινε… ζωντανή και στο 55’ κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Μοράτα! Ο Μαρκίζιο έβγαλε με τακουνάκι στον Τέβες, ο Τερ Στέγκεν απόκρουσε το σουτ του Αργεντινού, όμως ο Μοράτα πήρε το… ριμπάουντ και σε κενή εστία «έγραψε» το 1-1.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στη Γιουβέντους, η οποία είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Τέβες (63’) και Πογκμπά (65’), όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα στο 68’. Μετά από αντεπίθεση-φωτιά των Καταλανών, ο Μέσι έκανε το σουτ, ο Μπουφόν έδιωξε και ο Σουάρες «έγραψε» από κοντά το 2-1.

Τρία λεπτά μετά η Μπαρτσελόνα βρήκε ξανά δίχτυα με κεφαλιά του Νεϊμάρ, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Βραζιλιάνου. Η Γιουβέντους είχε καλή στιγμή στο 79’ με άστοχη κεφαλιά του Πογκμπά, ενώ στο 82’ ο Πικέ δεν μπόρεσε να σκοράρει με βολέ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 3-1.

Στα τελευταία λεπτά οι «μπιανκονέρι» πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 87’ ο Περέιρα δεν πρόλαβε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ενώ στο 89’ ο Τερ Στέγκεν έδιωξε το σουτ του Μαρκίζιο.

Η Γιουβέντους συνέχιζε να ψάχνει το γκολ, χωρίς αποτέλεσμα και στο φινάλε η Μπαρτσελόνα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, «χτυπώντας» ξανά στην αντεπίθεση. Πέδρο και Νεϊμάρ άλλαξαν πάσες και ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 3-1.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Εβρά (89' Κομάν), Πίρλο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ (79' Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (85' Γιορέντε).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (91' Ματιέ), Ινιέστα (78' Τσάβι), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες (96' Πέδρο).

Τα γκολ:




Η απονομή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.