Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φέρνει τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ!

Φέρνει τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/6/2015 18:55
Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τη Σεβίλλη και η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ θα έρθει στην Αθήνα για φιλικό με την «Ένωση» στις 8 Αυγούστου!

Είναι επίσημο! Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Σεβίλλη, το Σάββατο 8 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Όπως και πέρσι με τη Ρόμα, οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να κλείσουν ένα μεγάλο φιλικό στην Αθήνα, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Έτσι, η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (11/8) στην Τιφλίδα. Από την άλλη, αυτό θα είναι το πρώτο ματς της «Ένωσης» μπροστά στον κόσμο της, έπειτα από την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Η ανακοίνωση:


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη διεξαγωγή διεθνούς φιλικού αγώνα με την Σεβίλλη, κάτοχο του UEFA Europa League 2015, το Σάββατο 8 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο πρώτο της φιλικό μπροστά στο κοινό της, μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία, την ομάδα της Ανδαλουσίας που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση πέντε ευρωπαϊκών τροπαίων (τέσσερα Europa League και ένα ευρωπαϊκό Super Cup) την τελευταία δεκαετία και η οποία την προσεχή σεζόν θα αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Η Sevilla FC SAD ιδρύθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1905 και έχει αναδειχθεί μία φορά πρωταθλήτρια (1946) και πέντε φορές κυπελλούχος Ισπανίας με τελευταία κατάκτηση το 2010.

ΑΕΚ και Σεβίλλη θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά σε φιλικό παιχνίδι και πάλι στην Αθήνα. Η πρώτη τους φορά ήταν πριν από 19 χρόνια στις 19 Αυγούστου 1996 (3-2 υπέρ της ΑΕΚ) στο πλαίσιο της μεταγραφής του Βασίλη Τσιάρτα στην ισπανική ομάδα και η δεύτερη σε φιλικό διάρκειας ενός ημιχρόνου στις 3 Αυγούστου του 2001 με την Ενωση να επικρατεί με 1-0.

Έκτοτε οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ακόμα τρεις φορές στο πλαίσιο διοργανώσεων της UEFA με ισάριθμες νίκες της ισπανικής ομάδας, μία σε όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και δύο για τα προκριματικά του Champions League με τελευταία αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ στις 3 Σεπτεμβρίου 2007.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.