Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τούχελ: «Να γράψω τη δική μου ιστορία στην Ντόρτμουντ»

Τούχελ: «Να γράψω τη δική μου ιστορία στην Ντόρτμουντ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/6/2015 16:24
Έτοιμος να αφήσει το δικό του στίγμα στη Ντόρτμουντ δήλωσε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τον Γιούργκεν Κλοπ. Τι δήλωσε για τους στόχους και το αγωνιστικό στιλ της ομάδας.

Σε νέα εποχή μπήκε και τυπικά η Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς παρουσιάστηκε την Τετάρτη (3/6) ο νέος προπονητής της ομάδας, Τόμας Τούχελ.

Ο 41χρονος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του Γιούργκεν Κλοπ, τον οποίο χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από προπονητή για τους Βεστφαλούς, ωστόσο τόνισε πως θέλει να γράψει τη δική του ιστορία στον σύλλογο και όχι να ανταγωνιστεί τον προκάτοχο του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούχελ στην επίσημη παρουσίαση του:


«Είμαι πανευτυχής που αρχίζω τη δουλειά μου στη Ντόρτμουντ. Έχω μεγάλη διάθεση και ήθελα πάντα να προπονήσω μια κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα, με μεγάλη παράδοση και στόχους. Ξέρω πως μπορώ να βασίζομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να πάρω αυτή την απόφαση. Το ποδοσφαιρικό συναίσθημα αυτού του συλλόγου αλλά και της περιοχής, έπαιξε επίσης μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου, γιατί είμαι και εγώ συναισθηματικός προπονητής».

Για τους στόχους της Ντόρτμουντ: «Θεωρώ πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα, αφού πέρα από την Μπάγερν υπάρχει η Γκλάντμπαχ, η Λεβερκούζεν και η Βόλφσμπουργκ. Σ’ αυτό το γκρουπ των διεκδικητών είμαστε κι εμείς. Θα πρέπει να δείξουμε εργατικότητα και ταπεινότητα».

Για τον Γιούργκεν Κλοπ: «Ο Γιούργκεν είχε εφτά απίστευτα επιτυχημένες σεζόν εδώ. Το έργο που άφησε ήταν σπουδαίο και έχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλων. Ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής γι’ αυτή την ομάδα. Δεν έχω σκοπό να τον ανταγωνιστώ και δεν είναι αυτοσκοπός μου να έχω τις ίδιες επιτυχίες. Ήταν κάτι παραπάνω από ένας προπονητής για τη Ντόρτμουντ. Εγώ θέλω να ανοίξω το δικό μου κεφάλαιο στην ομάδα. Ο Γιούργκεν έθεσε τις βάσεις και εγώ θέλω να χτίσω πάνω σε αυτές».

Για το ρόστερ και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας: «Μιλάμε καθημερινά για την ομάδα. Δεν έχω λίστα με απαιτήσεις. Θεωρώ πως έχουμε ένα μια σπουδαία ομάδα, με πολύ καλή ισορροπία και καλό μέσο όρο. Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντα. Είμαι τυχερός που η ομάδα έχει ήδη καθιερώσει το δικό της στυλ. Παίζει επιθετικά, ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής. Φυσικά θα προσαρμοστούμε στο ταλέντο και τις αρετές των παικτών μας για το πώς θα παίξουμε».

Για το γεγονός ότι έμεινε για λίγο καιρό μακριά από την προπονητική: «Βρισκόμουν σε διακοπές, πέρασα αρκετό χρόνο με την οικογένεια μου. Θυμήθηκα πως είναι να ζεις με πιο αργούς ρυθμούς»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.