Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πλατινί: «Αηδιασμένος με τη FIFA, ψηφίστε τον Αλί»

Πλατινί: «Αηδιασμένος με τη FIFA, ψηφίστε τον Αλί»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/5/2015 18:31
Αηδιασμένος για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τόνισε πως η επιλογή του Πρίγκιπα Άλι στις αυριανές εκλογές της FIFA είναι μονόδρομος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της UEFA από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Μισέλ Πλατινί αποκάλυψε πως ζήτησε από τον Σεπ Μπλάτερ να αποχωρήσει από την FIFA μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε κάθετα αντίθετος με την επανεκλογή του Μπάτερ και εξέφρασε τη στήριξη του στον Πρίγκιπα Αλί, ενόψει των αυριανών εκλογών για την προεδρία της FIFA.

Μάλιστα ο Πλατινί αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της UEFA από την Παγκόσμια Ομοσπονδία σε περίπτωση επανεκλογής του Μπλάτερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πλατινί:


«Αρκετά πια, έγιναν πολλά. Δεν κάνει καθόλου καλό όλο αυτό στην εικόνα μας. Είμαι ο πρώτος που έχει αηδιάσει απ' όλο αυτό. Το λέω αυτό με λύπη και με δάκρυα στα μάτια μου. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση ανάμεσα στις 54 Ομοσπονδίες της UEFA, ώστε να προετοιμαστούμε για το συμβούλιο της FIFA. Αύριο, όπου είναι οι εκλογές, ένας μεγάλος αριθμός Ομοσπονδιών προτίθεται να ψηφίσει τον Πρίγκιπα Άλι. Προσπαθώ να πείσω επίσης και όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, να κάνουν το ίδιο. Ο κόσμος δεν θέλει τον Μπλάτερ και πλέον είμαι με το μέρος του. Πάντα έλεγα ότι η FIFA πρέπει να είναι δυνατή, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές.

«Ζήτησα στον κ. Μπλάτερ να μιλήσουμε σαν άντρας προς άντρα, πρόσωπο με πρόσωπο. Αρνήθηκε… Του ζήτησα να αποχωρήσει, καθώς έχει καταστραφεί η εικόνα της FIFA, όμως μου είπε πως πλέον είναι αργά. Σας ζητώ λοιπόν δημόσια να στηρίξετε όλοι σας τον Πρίγκιπα Άλι. Είναι νέος, φιλόδοξος και γι’ αυτόν τον υποστηρίζω. Μπορεί να κάνει καλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Είναι Πρίγκιπας και έχει χρήματα, επομένως δεν χρειάζεται να δωροδοκηθεί…

Αυτό είναι που θέλω να σας πω και το κάνω με λύπη. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αυτός, αλλά υπάρχουν πολλά και μεγάλα σκάνδαλα. Ο Μπλάτερ θεωρώ ότι μπορεί να χάσει πλέον στις εκλογές. Δεν θα το έλεγα αυτό χθες, αλλά σήμερα μπορώ να το δηλώσω. Έχει περάσει δύσκολα και περνάει ακόμα πιο δύσκολες μέρες
», δήλωσε ο Πλατινί.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης της UEFA από τη FIFA, ανέφερε: «Αρκετοί πλέον δεν θέλουν να παραμείνουν μέλη όπως είναι η FIFA. Θα τα δούμε όλα αυτά, μαζί με όλους τους γενικούς γραμματείς, όπου θα συναντηθούμε στο Βερολίνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε 8 μέρες μπροστά μας»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.