Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε ξανά η Σεβίλλη! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε ξανά η Σεβίλλη! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2015 23:42
Την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη φορά γιορτάζει η Σεβίλλη! Σε ένα συναρπαστικό τελικό, οι Ανδαλουσιανοί νίκησαν με 3-2 την Ντνίπρο, έφτασαν τις τέσσερις κατακτήσεις και έγιναν η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη διοργάνωση.

Τον περσινό θρίαμβο στο Γιουρόπα Λιγκ επανέλαβε η Σεβίλλη. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι κέρδισε με 3-2 τη Ντνίπρο στον τελικό τη Βαρσοβίας και κατέκτησε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Πρωταγωνιστής για τους Ανδαλουσιανούς ήταν ο Μπάκα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (31’, 73’) και μοίρασε την ασίστ στο τέρμα του Κριχόβιακ (28’). Προηγήθηκε με τον Κάλινιτς (7’) η Ντνίπρο, η οποία ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ροτάν (44’), αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά το δεύτερο τέρμα του Μπάκα.

Αυτό ήταν το δεύτερο ριπίτ για τη Σεβίλλη, η οποία επανέλαβε το θρίαμβο του 2007 και έγινε η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στο θεσμό (4). Μάλιστα με τη νίκη της, η ισπανική ομάδα εξασφάλισε θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν αλλά και για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Το σήκωσε ξανά η Σεβίλλη! (video)
Ο τελικός ξεκίνησε όπως αναμένονταν, με την Σεβίλλη να είχε την κατοχή και την Ντνίπρο να δίνει χώρο στους Ισπανούς, έχοντας στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Οι Ουκρανοί δικαιώθηκαν άμεσα για την επιλογή τους, καθώς κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη τους αντεπίθεση. Μετά από φάση που ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά του Φεντέτσκι, ο Ματέους έκανε τη σέντρα και ο Κάλινιτς «έγραψε» το 1-0 με κεφαλιά.

Η Σεβίλλη δεν πτοήθηκε και προσπάθησε άμεσα να βρει τον τρόπο για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 20’ το σουτ του Ρέγιες ήταν άστοχο, ενώ στο 24’ ο Μπόικο πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στη κεφαλιά του Κριχόβιακ. Ωστόσο τρία λεπτά μετά ο Πολωνός κατάφερε να χριστεί σκόρερ, νικώντας τον Ουκρανό πορτιέρο μετά από γύρισμα του Μπάκα.

Οι Ανδαλουσιανοί ήταν κυρίαρχοι και στο 31’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Μπάκα. Μετά από μαγική μπαλιά του Ρέγιες, ο Κολομβιανός επιθετικός πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς, απέφυγε τον Μπόικο και «έγραψε» το 2-1.

Το παιχνίδι είχε εντυπωσιακό ρυθμό, με την Ντνίπρο να απειλεί στο 37’ με φαλτσαριστό σουτ του Κονοπλιάνκα (απόκρουσε εντυπωσιακά ο Ρίκο) και τη Σεβίλλη να απαντά στο 42’ με δυνατό σουτ του Βιδάλ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπόικο.

Η Ντνίπρο απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 44’ με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροτάν.

Πιο συντηρητικό το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, καθώς οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πιο προσεκτικές και οι φάσεις ήταν λιγοστές. Η Σεβίλλη είχε την υπεροχή και στο 73’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Μετά από στραβοκλωτσιά του Ματέους, ο Βιτόλο βρήκε εξαιρετικά τον Μπάκα και αυτός δεν αστόχησε, ξαναδίνοντας το προβάδισμα στους Ανδαλουσιανούς.

Ο Μάρκεβιτς έριξε στο ματς τον Σελέζνιοφ αντί του Κάλινιτς, ωστόσο η Ντνίπρο δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα στο 79' η Σεβίλλη «άγγιξε» το 4ο γκολ, όμως ο Μπόικο απόκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Μπάκα, στερώντας του το χατ-τρικ. Το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε με τη Σεβίλλη να σηκώνει ξανά το τρόπαιο και να γίνεται το απόλυτο αφεντικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Ντνίπρο: Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (85' Σάχοβ), Φεντορτσούκ (68' Μπέζους), Ροτάν, Ματέους, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (78' Σελεζνιόβ).

Σεβίλλη: Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμπιά, Κριχόβιακ, Μπανέγα (87' Ιμπόρα), Ρέγες (59' Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (82' Γκαμεϊρό).

Τα γκολ:




Η απονομή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.