Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FIFA: «Κανονικά οι εκλογές και η διεξαγωγή των Μουντιάλ»

FIFA: «Κανονικά οι εκλογές και η διεξαγωγή των Μουντιάλ»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2015 13:06
Κανονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές της FIFA όπως και τα δύο επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα, παρά το σκάνδαλο διαφθοράς στη Παγκόσμια Ομοσπονδία. «Καλή ημέρα για τη FIFA» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Κανένα ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών της FIFA και των δύο επόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Ζυρίχη για το σκάνδαλο διαφθοράς στη Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της FIFA τόνισε πως ο γενικός γραμματέας Ζερόμ Βέλκε και ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ δεν εμπλέκονται στη διαδικασία, ενώ δήλωσε πως αυτή η ημέρα είναι καλή για την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Οι δηλώσεις του Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο στη συνέντευξη Τύπου της FIFA:


Η αρχική του τοποθέτηση: «Η FIFΑ αποδέχεται την έρευνα που πραγματοποιούν οι ελβετικές αρχές, αν και το timing δεν είναι ιδανικό, λόγω και των επερχόμενων εκλογών. Οφείλω να αναφέρω ότι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας δεν έχουν καμία ανάμιξη σε όλα αυτά, ούτε στις έρευνες. Η FIFA, είναι μια ομοσπονδία που έχει υποστεί ζημιά αυτή τη στιγμή.

Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές και η FIFA υποφέρει αυτές τις ώρες... Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο από εσάς και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα περισσότερο. Πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης να έχουμε νεότερα...»Για το αν θα γίνει κανονικά το προγραμματισμένο Κονγκρέσο και οι εκλογές της FIFA: «Δεν υπήρχε ποτέ η ιδέα να αναβάλουμε το Κονγκρέσο ή τη διαδικασία των εκλογών. Το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο. Οι εκλογές της Παρασκευής θα γίνουν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί»

Για τους συλληφθέντες: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα ονόματα και πόσα άτομα είναι μέλη μας από τους συλληφθέντες και πόσους αφορούν οι έρευνες».

Για το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν οι αναθέσεις των δύο επόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων έπειτα και από την έρευνα που θα γίνει: «Τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 θα διεξαχθούν κανονικά στη Ρωσία και το Κατάρ. Αυτό ισχύει. Αυτό μπορώ να σας πω σήμερα».

Για την διαφθορά: «Για τη FIFA είναι καλό αυτό που συμβαίνει... Ίσως να μην είναι καλό για την δημόσια εικόνα της Ομοσπονδίας, αλλά είναι καλό για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να ενεργήσουμε βάσει των αποτελεσμάτων των ερευνών ώστε να υπάρξει υγεία στην Ομοσπονδία».

Για τις πρωινές συλλήψεις: «Κανείς μας δεν γνώριζε για την έναρξη της επιχείρησης και τις συλλήψεις νωρίς το πρωί. Δεν το ξέραμε και κανείς δεν θα μας το έλεγε. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα και αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε αυτή τη Συνέντευξη Τύπου, αλλά προφανώς ορισμένες λεπτομέρειες που ζητάτε, δεν τις έχουμε ούτε εμείς γιατί εκπλαγήκαμε απ' όσα έγιναν».

Για την αντίδραση του Μπλάτερ: «Είναι επικεντρωμένος στο Κονγκρέσο. Υπάρχει πίεση γενικά, αλλά είναι ήρεμος γιατί ξέρει ότι δεν εμπλέκεται σε τίποτα απ' όλα αυτά. Όταν λέω ήρεμος, δεν εννοώ ότι… χορεύει πάνω στο γραφείο του. Μην ξεχνάτε ότι ήμασταν εμείς αυτοί που είχαμε ζητήσει ν' ανοίξει η υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο. Θα δημοσιευθεί η έκθεση του κ. Γκαρσία για πιθανές παρατυπίες στον τρόπο ανάθεσης των Μουντιάλ, προκειμένου να διαβάσει και ο κόσμος, όχι μόνο οι δημοσιογράφοι».

Για το αν οι συλληφθέντες θα αποβληθούν από τη FIFA: «Έχουν συλληφθεί, δεν έχουν καταδικαστεί. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την κατάληξη των ερευνών... Επομένως, πώς να τους αποβάλλουμε; Ακόμα προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες και να τις παραχωρήσουμε στους εισαγγελείς. Μετά θα δούμε. Να περιμένουμε τόσο σύντομα αποφάσεις, δεν είναι εφικτό»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.