Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ιταλίας: Το σήκωσε η Γιουβέντους (video)

Κύπελλο Ιταλίας: Το σήκωσε η Γιουβέντους (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/5/2015 00:38
Η Γιουβέντους κέρδισε με 2-1 (1-1 κ.δ) την Λάτσιο στον τελικό του Κυπέλλου και έκανε το νταμπλ μετά από 20 χρόνια. Κιελίνι (11’) και Μάτρι (97’) τα γκολ της «Γηραιάς Κυρίας» που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο με στόχο το τρεμπλ. Προηγήθηκε με Ράντου (4’) η Λάτσιο που είχε διπλό δοκάρι με τον Τζόρτζεβιτς (94’) για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Μετά το πρωτάθλημα, η Γιουβέντους κατέκτησε και το Κύπελλο Ιταλίας! Οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν με 2-1 την Λάτσιο στην παράταση και έκαναν το νταμπλ μετά από 20 χρόνια, όσα και τα χρόνια που είχαν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η «Γηραιά Κυρία» έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 10 κατακτήσεις (ασημένιο αστέρι στη φανέλα) και πλέον στοχεύει στο τρεμπλ, ελπίζοντας πως θα γίνει η δεύτερη ιταλική ομάδα, μετά την Ίντερ το 2010, που θα τα καταφέρει.

Ο τελικός ξεκίνησε εντυπωσιακά, με την Λάτσιο να παίρνει το προβάδισμα στο 4ο λεπτό και τη Γιουβέντους να απαντάει στο 11’! Από εκτέλεση φάουλ του Κατάλντι, ο Ράντου άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά, ενώ οι πρωταθλητές ισοφάρισαν με τον Κιελίνι, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίρλο και κεφαλιά του Πογκμπά.

Παρά τα δύο γρήγορα γκολ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση και πάθος αλλά όχι αξιόλογες ευκαιρίες, ενώ δεν έλειπαν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Κατάλντι (27’) και Παρόλο (32’) είχαν δύο καλά σουτ για την Λάτσιο, με την εικόνα του πρώτου μέρους να συνεχίζεται και στην επανάληψη, όπου δεν σημειώθηκαν αρκετές φάσεις για γκολ.

Οι «λατσιάλι» θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 83’ όταν ο Τζόρτζεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Στοράρι αλλά το τελείωμα του ήταν άσχημο. Τέσσερα λεπτά μετά η Γιουβέντους κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Μάτρι, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Λάτσιο. Στο 94’ ο Τζόρτζεβιτς επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει και στα δύο κάθετα δοκάρια αλλά να μην περνάει τη γραμμή. Μάλιστα, τρία λεπτά μετά η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μάτρι, ο οποίος νίκησε το Μπερίσα με ωραίο πλασέ, «γράφοντας» το 2-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Αλέγκρι διαχειρίστηκε το προβάδισμα της και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Με αυτή τη νίκη, η Γιουβέντους έφτασε τα 3 νταμπλ (1950-60, 1994-95, 2014-15), τα περισσότερα που έχει κάνει ομάδα στην Ιταλία, ενώ είναι πολυνίκης του θεσμού με 10 τρόπαια, ένα περισσότερο από τη Ρόμα.

Τα γκολ και η απονομή:






Στα αξιοσημείωτα πως η Μπαρτσελόνα έδωσε συγχαρητήρια στη Γιουβέντους πριν την μονομαχία τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.