Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Γκλάντμπαχ, στο Γιουρόπα η Σάλκε

Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Γκλάντμπαχ, στο Γιουρόπα η Σάλκε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/5/2015 19:52
Η Γκλάντμπαχ κέρδισε με 2-0 την Βέρντερ στη Βρέμη και εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Στην Ευρώπη η Σάλκε, 1-0 την Πάντερμπορν, στο... περίμενε η Ντόρτμουντ, ήττα με 2-1 από Βόλφσμπουργκ. Νέα ήττα για Μπάγερν, χαμός στην ουρά.

Μετά από 37 χρόνια η Γκλάντμπαχ θα δώσει ξανά το «παρών» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Η ομάδα του Φαβρ νίκησε με 2-0 την Βέρντερ μέσα στη Βρέμη και εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωταγωνιστής για τα «πουλάρια» ήταν ο Ράφαελ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (53’, 85’), βάζοντας την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του.

Στον αντίποδα η Βέρντερ δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ντόρτμουντ και χρειάζεται νίκη στο Βεστφάλεν την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει στην 7η θέση και να πάρει εισιτήριο για Ευρώπη, εφόσον η Βόλφσμπουργκ κερδίσει τους Βεστφαλούς στον τελικό του Κυπέλλου.

Στην 4η θέση μένει η Λεβερκούζεν, η οποία κέρδισε με 2-0 την Χοφενχάιμ στη «Μπάι Αρίνα» και θα διεκδικήσει την είσοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλει-οφ. Χακάν (45') και Κίσλινγκ(61') πέτυχαν τα δύο γκολ για τις ασπιρίνες.

Στην Ευρώπη η Σάλκε, στο περίμενε η Ντόρτμουντ


 Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Γκλάντμπαχ, στο Γιουρόπα η Σάλκε
Εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε η Σάλκε. Μια εβδομάδα μετά την ήττα από την Κολωνία που έφερε την αποχώρηση των Μπόατενγκ και Σαμ, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο κέρδισε με 1-0 την Πάντερμπορν και εξασφάλισε την έξοδο της στην Ευρώπη μια αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν.

Οι «βασιλικοί μπλε» δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στον ουραγό της κατηγορίας και χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Χίνεμαϊερ στο 88’ για να πάρουν τη νίκη.

Δύο εβδομάδες πριν τη μονομαχία τους για τον τελικό του Κυπέλλου, Βόλφσμπουργκ και Ντόρτμουντ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Φολκσβάγκεν Αρένα, με τους «λύκους» να παίρνουν τη νίκη με 2-1, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την 2η θέση.

Η Βόλφσμπουργκ πήρε προβάδισμα μόλις 41 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα χάρη σε γκολ του Καλιγκιούρι. Ο Γερμανός κατάφερε να σκοράρει από κοντά έπειτα από ασίστ του Ντε Μπρούιν, ο οποίος έφτασε τις 21 στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα.

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να απαντήσει άμεσα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ (11’), το οποίο κέρδισε ο Καμπλ από τον Μπενάλιο. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με κορυφαία αυτή του Ομπαμεγιάνγκ (36’) ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία. Τελικά, αυτή που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Βόλφσμπουργκ, η οποία πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Νάλντο στο 49’.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με αποτέλεσμα η Βόλφσμπουργκ να διατηρηθεί στην 2η θέση (έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ η Ντόρτμουντ χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Βέρντερ –με την οποία ισοβαθμεί- για να τερματίσει στην 7η θέση και να βγει στην Ευρώπη. Βέβαια για την ομάδα του Κλοπ υπάρχει και ο δρόμος του Κυπέλλου, καθώς εάν οι Βεσφταλοί κερδίσουν το τρόπαιο, τότε αυτόματα θα πάρουν εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Νέα ήττα η Μπάγερν, χαμός στην ουρά


 Μπουντεσλίγκα: Στους ομίλους η Γκλάντμπαχ, στο Γιουρόπα η Σάλκε
Η πρωταθλήτρια Μπάγερν γνώρισε 3η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με 2-1 από την έδρα της Φράιμπουργκ, η οποία πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη για την παραμονή της.

Οι Βαυαροί ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, με τον Σβάινστάιγκερ να ανοίγει το σκορ στο 13ο λεπτό στην 500η συμμετοχή του στην Μπάγερν. Η Φράιμπουργκ κατάφερε όμως να ισοφαρίσει στο 33’ με τον Μεχμεντί ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Πέτερσεν στο 89’.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1998 που η Μπάγερν μετράει 3 σερί ήττες, ενώ στον αντίποδα, η Φράιμπουργκ έφτασε τους 34 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από την 17η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό.

Στην ίδια βαθμολογική κατάσταση βρίσκεται και το Ανόβερο, το οποίο κέρδισε με 2-1 την Άουγκσμπουργκ χάρη σε δύο γκολ του Στιντλ και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλη νίκη για την Στουτγκάρδη καθώς η ομάδα του Χουμπ Στέφενς κέρδισε με 2-1 το Αμβούργο και ανέβηκε στην 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Στον αντίποδα, οι «δεινόσαυροι» έπεσαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με -1 από τη Στουτγκάρδη.

Τέλος, η Χέρτα έμεινε στο 0-0 με την Άιντραχτ στο Βερολίνο και έχασε ευκαιρία να «κλειδώσει» την παραμονή της.

Η μάχη για τη σωτηρία::


13. Χέρτα 35
14. Φράιμπουργκ 34
15. Ανόβερο 34
---------------------------
16. Στουτγκάρδη 33
---------------------------
17. Αμβούργο 32
18. Πάντερμπορν 31

Τελευταία αγωνιστική:


Μπάγερν – Μάιντς
Ντόρτμουντ – Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαιμ – Χέρτα
Ανόβερο – Φράιμπουργκ
Άιντραχτ – Λεβερκούζεν
Αμβούργο – Σάλκε
Κολωνία – Βόλφσμπουργκ
Πάντερμπορν – Στουτγκάρδη

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.