Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσαμπιονς Λιγκ: Την αποκαθήλωσε! (video)

Τσαμπιονς Λιγκ: Την αποκαθήλωσε! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/5/2015 23:42
Με γκολ του Μοράτα, η Γιουβέντους ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και σε συνδυασμό με το 2-1 του Τορίνο πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα διεκδικήσει απέναντι στην Μπαρτσελόνα το 3ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Μετά από 12 χρόνια, η Γιουβέντους επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ! Η «Γηραιά Κυρία» ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ρεάλ στη Μαδρίτη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Βερολίνου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο πρώην Μαδριλένος, Αλβάρο Μοράτα. Ο Ισπανός φορ νίκησε από κοντά τον Κασίγιας (57’) και χάρισε την πρόκριση την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Προηγήθηκε με πέναλτι του Ρονάλντο (23’) η Ρεάλ, η οποία όμως δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο γκολ του Μοράτα και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους είναι το ζευγάρι του εφετινού τελικού στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου (6/6), με την «Γηραιά Κυρία» να δίνει το «παρών» για 8η φορά σε τελικό. Οι πρωταθλητές Ιταλίας θα διεκδικήσουν το 3ο τρόπαιο της ιστορίας τους, καθώς μετρούν δύο κατακτήσεις (1985, 1996) και πέντε αποτυχίες (1973, 1983, 1997, 1998, 2003).

Τσαμπιονς Λιγκ: Την αποκαθήλωσε! (video)
Η Ρεάλ χρειάζονταν γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης και δεν έχασε χρόνο, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά με κεφαλιά του Μπέιλ (1’), κοντινό σουτ του Μπενζεμά (6’) και με εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο (11’).

Η Γιουβέντους είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 14’ με σουτ του Βιντάλ (απόκρουσε ο Κασίγιας) και στο 20’ η «βασίλισσα» «άγγιξε» το 1-0, με τον Μπουφόν να αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Μπέιλ.

Ωστόσο τρία λεπτά μετά ο έμπειρος πορτιέρο δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ρονάλντο από το σημείο του πέναλτι. Ο Κιελίνι ανέτρεψε τον Χάμες στην περιοχή και ο Πορτογάλος «έγραψε» το 1-0 από τα έντεκα βήματα.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ πριν πάνε στα αποδυτήρια. Στο 30’ ο Μπουφόν μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπενζεμά, ενώ στο 41’ το σουτ του Ρονάλντο έφυγε δίπλα από τα δοκάρι. Στο ίδιο λεπτό, ο Μπουφόν πραγματοποίησε ακόμα μια απόκρουση, διώχνοντας στην γωνία του το σουτ του Μπεζενμά.

Με το σκορ στο 1-0, η Γιουβέντους χρειάζονταν γκολ για να ξαναπάρει προβάδισμα πρόκρισης. Η «Γηραιά Κυρία» απείλησε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με άστοχο σουτ του Μαρκίζιο (51’) και στο 57’ ήρθε η ισοφάριση με τον Μοράτα. Μετά από φάουλ του Πίρλο, ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά και έδωσε στον Ισπανό φορ, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Κασίγιας, «πληγώνοντας» ξανά την πρώην ομάδα του μετά το γκολ στο πρώτο αγώνα.

Παρότι η Ρεάλ είχε χρόνο για να αντιδράσει, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο γκολ του Μοράτα. Ο Ρονάλντο δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Μπέιλ δεν κατάφερε να ευστοχήσει στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στο 63’ ο Μαρσέλο έκανε το γύρισμα, όμως το πλασέ του Ουαλού στην κίνηση δεν βρήκε στόχο. Ομοίως στο 73’, ο Μπέιλ δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Νωρίτερα (68’), ο Χάμες «άγγιξε» το 2-1 με μακρινό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν. Στον αντίποδα, η Γιουβέντους έχασε δύο «χρυσές» ευκαιρίες για να «κλειδώσει» την πρόκριση, με τον Κασίγιας να λέει «όχι» σε σουτ των Μαρκίζιο (70’) και Πογκμπά (88’).

Στο 79’ ο Αλέγκρι έβαλε και τρίτο στόπερ, τον Μπαρτζάλι αντί του Πίρλο και η Γιουβέντους κράτησε το 1-1 μέχρι το φινάλε, «σφραγίζοντας» την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Βερολίνου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.