Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα! (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/5/2015 23:44
Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 3-2 από την Μπάγερν στο Μόναχο, ωστόσο έχοντας ως… προίκα το 3-0 του «Καμπ Νου» «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου. Μπενατιά (7’), Λεβαντόφσκι (59’), Μίλερ (74’)/ Νεϊμάρ (15’, 29’) τα γκολ.

Μετά από τέσσερα χρόνια η Μπαρτσελόνα επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ηττήθηκε με 3-2 από την Μπάγερν στο Μόναχο, ωστόσο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ ή τη Γιουβέντους.

Το γρήγορο γκολ του Μπενατιά (7’) έδωσε ελπίδες για την ανατροπή στην Μπάγερν, ωστόσο ο Νεϊμάρ με δύο γκολ (15’, 29’) έφερε… τούμπα το ματς και έβαλε τέλος στα όνειρα των Βαυαρών. Πίεσε για την ανατροπή η Μπάγερν και κατάφερε να πάρει τη νίκη με ωραία γκολ των Λεβαντόφσκι (59’) και Μίλερ (74’), αποφεύγοντας απλώς την ήττα.

Με την πρόκριση, η Μπαρτσελόνα επιστρέφει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2011, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο και στις τρεις τελευταίες φορές που έφτασαν εκεί (2006, 2009, 2011). Συνολικά μετρούν τέσσερα τρόπαια, με πρώτη κατάκτηση το 1992, και θα διεκδικήσουν το 5ο τρόπαιο στην 8η συμμετοχή τους σε τελικό.

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα! (video)
Το παιχνίδι είχε εντυπωσιακό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Μόλις στο 3ο λεπτό η Μπάγερν έχασε την πρώτη καλή στιγμή με τον Λαμ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μίλερ. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 5’ με σουτ του Ράκιτιτς που απόκρουσε δύσκολα ο Νόιερ, ενώ ο Γερμανός γκολκίπερ είπε «όχι» και σε σουτ του Νεϊμάρ ένα λεπτό μετά.

Η Μπάγερν γλίτωσε το γκολ και στο 8ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπενατιά. Μετά από κόρνερ του Αλόνσο, ο Μαροκινός αμυντικός έπιασε αφύλαχτος την κεφαλιά και «έγραψε» το 1-0, βάζοντας… φωτιά στην «Άλιανζ Αρίνα».

Οι Βαυαροί πέτυχαν το γρήγορο γκολ και απέκτησαν ελπίδες για την πρόκριση, όμως όλα ανατράπηκαν στο 15’. Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για την ανατροπή.

Παρά το γκολ της ισοφάρισης, η Μπάγερν δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα, όμως ο Τερ Στέγκεν απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μίλερ (19’) όπως και το σουτ του Λεβαντόφσκι (27’). Η Μπαρτσελόνα απείλησε στο 29’ με σουτ του Μέσι και ένα λεπτό μετά ολοκλήρωσε την ανατροπή, «σφραγίζοντας» την πρόκριση.

Ο Σουάρες βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Νεϊμάρ, ο οποίος με σουτ στην κλειστή γωνία «έγραψε» το 2-1. Οι Βαυαροί προσπάθησαν να πάνε με το σκορ ισόπαλο στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Τερ Στέγκεν δήλωσε ξανά «παρών». Ο Γερμανός πορτιέρο έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Σβάινστάιγκερ και δύο λεπτά μετά πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε εξ’ επαφής σουτ του Λεβαντόφσκι, με την μπάλα να μην περνάει για εκατοστά την γραμμή.

Με την πρόκριση να έχει κριθεί, η Μπάγερν είχε τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς. Στο 59’ ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε σε 2-2 με ωραία ενέργεια σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 72’ ο Σβάινστάιγκερ έδωσε στον Μίλερ και αυτός με υπέροχο σουτ στην κίνηση ξαναέδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά. Παρά την πίεση της Μπάγερν, το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει ξανά στη Γερμανία, αυτή τη φορά με προορισμό το Βερολίνο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.