Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U17: Νίκη και κοντά στην πρόκριση η Εθνική

Euro U17: Νίκη και κοντά στην πρόκριση η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/5/2015 19:28
Με γκολ του Παυλίδη (39’) η Εθνική Παίδων νίκησε με 1-0 την αντίστοιχη ομάδα της Σκωτίας στην 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

Την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17 που διεξάγεται στην Βουλγαρία πήρε η Εθνική Παίδων. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 1-0 της Σκωτίας και χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου, Γαλλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η ομάδα της Σκωτίας ξεκίνησε καλύτερα και είχε δοκάρι στο 6ο λεπτό με τον ΜακΙντάιρ, ωστόσο η Εθνική ανέβασε στη συνέχεια το ρυθμό της και είχε καλές στιγμές με τους Τσίγγα, Νάτσο και Κιρτζιαλίδη. Στο 18’ ο Μπάρτ ανάγκασε τον Σιαμπάνη σε μεγάλη απόκρουση και στο 39’ η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Παυλίδη, ο οποίος «έγραψε» το 1-0 μετά από ασίστ του Κιρτζιαλίδη.

Στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Λημνιό (58’) για ένα δεύτερο γκολ, ενώ στον αντίποδα ο Μπαρτ είχε δύο καλές στιγμές για το γκολ της ισοφάρισης.

Με τη νίκη της, η Εθνική έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο και βρίσκεται στην 2η θέση με -2 από την πρωτοπόρο Γαλλία, που έκανε το 2x2 μετά τη νίκη της απέναντι στην Ρωσία (1-0) εξασφαλίζοντας θέση για τα προημιτελικά.

Την Τετάρτη (13/5) η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τους «τρικολόρ» στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου και με νίκη θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Η ομάδα του Βασίλη Γεωργόπουλου χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να «σφραγίσει» την πρόκριση, ενώ θα πάρει το εισιτήριο και με ήττα, εφόσον η Ρωσία δεν κερδίσει την αποκλεισμένη Σκωτία.

Εάν Ελλάδα και Ρωσία ισοβαθμήσουν, τότε μετρά η διαφορά των γκολ, καθώς στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει 3-2 γκολ, ενώ η Ρωσία 2-3.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κερδίσαμε δίκαια. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα τέρματα. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν τελείωσε τίποτα. Οφείλουμε να δείξουμε το ίδιο πάθος και στον αγώνα με τη Γαλλία» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ο Γεωργόπουλος.

Από την πλευρά του, ο σκόρερ του γκολ της νίκης, Βαγγέλης Παυλίδης είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι η βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου να κάνει η ομάδα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Γνωρίζουμε ότι είναι στο χέρι μας να πετύχουμε το στόχο μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα καταφέρουμε».

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης- Κατράνης, Ευαγγέλου, Νικολάου, Ρέτσος, Νάτσος, Μίγγος, Παυλίδης (49' Λάμπρου), Λημνιός, Τσίγγος (80' Δοδοντσάκης), Κιρτζιαλίδης (49' Χατζηδίμπας).

ΣΚΩΤΙΑ: Ρόμπι ΜακΚρόρι- Φινλάισον (49' Μίντλετον), Ρος ΜακΚρόρι, ΜακΙντάιρ, Χάρβι, Μπερτ, Χιλ, Ρος (75' Σούταρ), Γουΐλσον, Χέντρι, Μίλερ (68' Μόρισον).

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Γαλλία 6 (6-0)
2. Ελλάδα 4 (3-2)
3. Ρωσία 1 (2-3)
4. Σκωτία 0 (0-6)

Τελευταία αγωνιστική (13/5, 17:00):

Γαλλία- Ελλάδα
Ρωσία - Σκωτία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.