Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ισοπαλία… τίτλου για Τσέλσι στο ντέρμπι (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Ισοπαλία… τίτλου για Τσέλσι στο ντέρμπι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/4/2015 20:05
Η Τσέλσι έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από την έδρα της Άρσεναλ, διατήρησε το +10 από τη δεύτερη θέση και μόνο αν… αυτοκτονήσει δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Βενγκέρ ο Μουρίνιο, τρία πέναλτι δεν έδωσε ο διαιτητής στο πρώτο μέρος.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι στο «Έμιρειτς». Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με την Τσέλσι να εξασφαλίζει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, καθώς θα πρέπει να γίνουν τρομερά πράγματα τις υπόλοιπες αγωνιστικές ώστε ο τίτλος να μην «βαφτεί» στα μπλε.

Κακό παιχνίδι χωρίς ρυθμό στο Β. Λονδίνο, με την Τσέλσι να είχε στόχο να μην ηττηθεί και την Άρσεναλ να μην μπορούσε να απειλήσει την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να διατηρεί το αήττητο απέναντι στον Αρσέν Βενγκέρ με 7 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Πρέμιερ Λιγκ: Ισοπαλία… τίτλου για Τσέλσι στο ντέρμπι (video)
Ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς δεν καταλόγισε τρία πέναλτι, δύο για την Τσέλσι και ένα για την Άρσεναλ!

Στο 15’ ο Όσκαρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πέρασε τη μπάλα από τον Οσπίνα αλλά ο Μπεγερίν πρόλαβε πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Σε αυτή τη φάση η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι, καθώς ο γκολκίπερ της Άρσεναλ γκρέμισε τον αντίπαλο του κατά την έξοδο του.

Οχτώ λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι. Ο Φάμπρεγκας, στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο «Έμιρειτς», ανατράπηκε από τον Καθόρλα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ευκαιρίες και στο 34’ ήρθε η σειρά της Άρσεναλ να ζητήσει πέναλτι, αφού ο Κέιχιλ απομάκρυνε με το χέρι το σουτ του Καθόρλα. Τέσσερα λεπτά μετά η Τσέλσι «άγγιξε» το 1-0, με τον Γουίλιαν να βγάζει σε τετ-α-τετ τον Ραμίρες, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου ήταν αδύναμο και ο Οσπίνα κατάφερε να μπλοκάρει.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η Άρσεναλ αύξησε την πίεση της, ωστόσο οι προσπάθειες των γηπεδούχων κατέληγαν σε σώματα των παικτών της Τσέλσι, που αμύνονταν αποτελεσματικά.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη. Η Άρσεναλ είχε φλύαρη κατοχή καθώς δεν μπορούσε να απειλήσει την άμυνα της Τσέλσι, η οποία από την πλευρά της δεν είχε καμία διάθεση να επιτεθεί. Τα λεπτά κυλούσαν... βασανιστικά και το παιχνίδι είχε να προσφέρει μόλις δύο αξιόλογες στιγμές υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 69’ ο Κουρτουά έκανε λανθασμένη απομάκρυνση στέλνοντας τη μπάλα στον Μέρτεσάκερ, ωστόσο ο αμυντικός των «κανονιέρηδων» δεν κατάφερε να ευστοχήσει μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η επόμενη φάση σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Μονρεάλ έκανε το γέμισμα, με τη μπάλα να περνάει από τους αμυντικούς της Τσέλσι, ωστόσο Οζίλ και Γουέλμπεκ δεν μπόρεσαν να την σπρώξουν στα δίχτυα από κοντά, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.