Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση στο 85’ για Σεβίλλη

Γιουρόπα Λιγκ: Πρόκριση στο 85’ για Σεβίλλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/4/2015 01:24
Με γκολ του Γκαμέιρο στο 85’, η Σεβίλλη ισοφάρισε σε 2-2 το παιχνίδι με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Νάπολι, Φιορεντίνα και Ντίπρο συμπληρώνουν την τετράδα.

Έτοιμη να σηκώσει ξανά το Γιουρόπα Λιγκ είναι η Σεβίλλη! Η κάτοχος του τροπαίου ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και σε συνδυασμό με 2-1 στην Ανδαλουσία, «σφράγισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Σεβίλλη, η οποία πήρε το προβάδισμα στο 6ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπάκα. Ωστόσο η Ζενίτ δεν πτοήθηκε, πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 48’ μετά από τραγικό λάθος του Μπέτο. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έχασε τη μπάλα από τα χέρια του μετά από ακίνδυνη σέντρα, δίνοντας την ευκαιρία στον Ρόντον να ισοφαρίσει από κοντά σε 1-1.

Οι Ρώσοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 72’ με τον Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος είδε εκτός θέσης τον Μπέτο και με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ωστόσο στο 85’ ο Γκαμέιρο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, χαρίζοντας το εισιτήριο για τη Σεβίλλη, η οποία θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της. Τις τρεις προηγούμενες που τα κατάφερε, πήρε το τρόπαιο.

Στα ημιτελικά Νάπολι, Φιορεντίνα και Ντνίπρο


Στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 24χρόνια προκρίθηκε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τη Βόλφσμπουγκ στο «Σαν Πάολο», ωστόσο εξασφάλισαν την πρόκριση μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Καγιεχόν (50’) και Μέρτενς (65’), ωστόσο η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα σε δύο λεπτά με τέρματα των Κλόζε (71’) και Πέρισιτς (73’).

Το «παρών» στα ημιτελικά θα δώσει και η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» κέρδισαν με 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου στο «Αρτέμιο Φράνκι» και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους «4» μετά και το 1-1 στην Ουκρανία.

Εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα του Μοντέλα, η οποία δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και στο 40’ η Ντιναμό Κιέβου έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λανς. Τρία λεπτά μετά ήρθε το γκολ για τους «βιόλα» με τον Γκόμες να ανοίγει το σκορ έπειτα από ασίστ του Χοακίν. Η Φιορεντίνα ήταν κυρίαρχη και στην επανάληψη και στο 90+4’ ο Βάργκας «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα του.

Ιστορία έγραψε η Ντνίπρο, η οποία κέρδισε με 1-0 τη Μπριζ στην Ουκρανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ουκρανική ομάδα, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στους «32» του θεσμού πήρε τη νίκη χάρη σε τέρμα του Σακόφ στο 82ο λεπτό, υποχρεώνοντας την αντίπαλο της στην πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.