Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα με Κλέιτον η Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα με Κλέιτον η Ξάνθη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/4/2015 19:00
Με γκολ του Κλέιτον (7’), η Ξάνθη κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έκανε η Ξάνθη, η οποία κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή μέσα στο Καυτανζόγλειο και πλέον έχει το προβάδισμα ενόψει τη ρεβάνς στα Πηγάδια στις 19 Απριλίου.

Οι Ακρίτες κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Κλέιτον να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γιαννίκογλου και να «γράφει» το 1-0 με σουτ στο 7ο λεπτό.

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής άσκησε πίεσε και προσπάθησε να απαντήσει, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 9’, με τον Μπέρτο να διώχνει στη γραμμή το πλασέ του Ρομάνο. Ο άσος των γηπεδούχων απείλησε και στο 24’ με νέο σουτ του Ρομάνο, ωστόσο ο Κυριακίδης μπλόκαρε, κρατώντας το 1-0.

Έπεσε στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα. Η Ξάνθη έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία της και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει 2ο γκολ στο 44’, με τον Γιαννίκογλου να διώχνει σωτήρια με τα πόδια το σουτ του Κλέιτον από το ύψος του πέναλτι.

Στην επανάληψη, ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με δύο κεφαλιές των Περόνε (51’) και Ρομάνο (53’), ενώ στο 55’ ο Περόνε βγήκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 69΄ ο «Γηραιός» χρησιμοποίησε μαζί τους Λουκίνα και Περόνε, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Η Ξάνθη κράτησε το μηδέν και στο φινάλε είχε δύο σημαντικές στιγμές για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Βάλτερ (87’) και Καπετάνος (90+5’) βγήκαν τετ-α-τετ με τον Γιαννίκογλου, ο οποίος έσωσε την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.