Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σέριε Α: Πήρε το ντέρμπι η Ρόμα (video)

Σέριε Α: Πήρε το ντέρμπι η Ρόμα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/4/2015 15:49
Την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη μετά από οχτώ παιχνίδια πανηγύρισε η Ρόμα, η οποία κέρδισε με 1-0 τη Νάπολι στο «Ολίμπικο» και αύξησε στο +9 τη διαφορά της από την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ. Βασικοί και οι τρεις Έλληνες (Μανωλάς, Χολέμπας, Τοροσίδης), εξαιρετική εμφάνιση από Ντε Σάνκτις.

Η Ρόμα ήταν η νικήτρια στο «ντέρμπι του ήλιου» που διεξήχθη στο «Ολίμπικο». Οι «τζιαλορόσι» νίκησαν με 1-0 την Νάπολι και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία πέτυχε στο 25’ ο Πιάνιτς με ωραίο πλασέ, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Φλορέντσι.

Η Νάπολι δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά στο πρώτο μέρος και η μοναδική καλή στιγμή της ήρθε στο 39’, με τον Μανωλά να σώζει σωτήρια με το σώμα το σουτ του Ντε Γκουζμάν (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι).

Σέριε Α: Πήρε το ντέρμπι η Ρόμα (video)
Στον αντίποδα η Ρόμα είχε καλή στιγμή στο 20ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, ενώ θα μπορούσε να πετύχει ένα 2ο γκολ στο 40’, ωστόσο ο Λιάιτς δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τετ-α-τετ με τον Αντούχαρ, στέλνοντας τη μπάλα απελπιστικά άουτ από πλάγια θέση.

Στην επανάληψη, η Νάπολι μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντε Σάνκτις. Ο πρώην γκολκίπερ των «παρτενοπέι» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αποκρούοντας στο 53’ το πλασέ του Μέρτενς, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο έμπειρος γκολκίπερ είπε νέο «όχι» σε σουτ του Βέλγου.

Στο 62’ ο Μπενίτεθ έριξε στο ματς τον Γκαμπιαντίνι και ο άσος των φιλοξενούμενων θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 67’, ωστόσο ο Ντε Σάνκτις πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ιταλού. Η Νάπολι συνέχιζε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης και είχε νέα καλή στιγμή στο 78’ με σουτ του Γκαμπιαντίνι που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ρόμα.

Η πρώτη ευκαιρία για τους «τζιαλορόσι» στο δεύτερο μέρος σημειώθηκες το 87’ με ένα δυνατό σουτ του Ναινγκολάν που μπλόκαρε ο Αντούχαρ και ένα λεπτό μετά ο Ιτούρμπε έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη, καθώς ο Αργεντινός πέρασε τον γκολκίπερ της Νάπολι, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει με πλασέ από πλάγια θέση.

Παρά την πίεση της Νάπολι στα τελευταία λεπτά, η Ρόμα κράτησε το 1-0 και πήρε την πρώτη της εντός έδρας νίκη μετά τις 30 Νοεμβρίου! Με τους τρεις βαθμούς, η ομάδα του Γκαρσία ξέφυγε με +4 από τη 3η Λάτσιο, που έχει παιχνίδι λιγότερο, ενώ άφησε 9 βαθμούς πίσω της την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.