Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Βελτιωμένη, αλλά…

Προκριματικά Euro: Βελτιωμένη, αλλά…

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/3/2015 23:38
Η Ελλάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρώτη της νίκη στο όμιλο, με τη «γαλανόλευκη» να μένει στο 0-0 με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και να παραμένει στο -6 από την αντίπαλο της στην 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Δεν βοήθησαν οι αλλαγές του Μαρκαριάν.

Στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν, η Ελλάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη και είχε την υπεροχή απέναντι στην Ουγγαρία, ωστόσο το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε στη Βουδαπέστη, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου και να ψάχνει πλέον για… θαύμα για την 3η θέση και τα μπαράζ.

Οι παίκτες της Εθνικής μας είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τους Ούγγρους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο το «χρυσό γκολ» δεν ήρθε, με το 0-0 να αφήνει την «γαλανόλευκη» χωρίς νίκη στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Προκριματικά Euro: Βελτιωμένη, αλλά…
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αποφασισμένη να πιέσει από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 4ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Τοροσίδη που έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 11ο λεπτό.

Η πρώτη ευκαιρία της Ουγγαρίας ήρθε στο 19’ με μακρινό σουτ του Τζούτζακ που απόκρουσε ο Καρνέζης, ενώ στο 23’ ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φετφατζίδη, ωστόσο το σουτ του κόντραρε στον Κάνταρ.

Η Εθνική είχε την υπεροχή, ωστόσο παρουσίαζε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και της έλλειπε η τελική πάσα. Ενδεικτικό ότι η επόμενη στιγμή της ελληνικής ομάδας σημειώθηκε στο 38’ με ένα μακρινό σουτ του Φετφατζίδη που δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εξαιρετικό για την Ελλάδα, η οποία είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Ούγγρους, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ. Στο 48’ και στο 49’ ο Κονέ δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιές, ενώ στο 50’ ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Τοροσίδη.

Ένα λεπτό μετά ο Φετφατζίδης επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 69’ ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα μετά από σέντρα του Σταφυλίδη.

Οι αλλαγές του Μαρκαριάν και κυρίως η αποχώρηση του Φετφατζίδη στο 77΄ δεν βοήθησαν τις προσπάθειες της Εθνικής. Η Ουγγαρία άντεξε την πίεση και στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, με τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Πίντερ στο 87’, ενώ ένα λεπτό μετά ο Νίκολιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από τα δύο μέτρα, με το σουτ του να ήταν απογοητευτικό.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στην Ελλάδα, με τον Κατσουράνη –στην επιστροφή του στην Εθνική- να δοκιμάζει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 90’, ωστόσο ο Κίραλι μπλόκαρε άνετα.

Ουγγαρία: Κίραλι, Φιόλα, Κάνταρ, Γιούχας, Λεάντρο, Τόζερ, Έλεκ (70’ Πίντερ), Γκέρα, Στίμπερ, Σάλαϊ (68’ Νίκολιτς), Τζούτζακ.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (77’ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69’ Φορτούνης), Φετφατζίδης
(77’ Γιαννιώτας), Αθανασιάδης.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Ρουμανία 13
2. Β. Ιρλανδία 12
3. Ουγγαρία 8
4. Φινλανδία 4
5. Νησιά Φερόε 3
6. Ελλάδα 2


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.