Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Γιουβέντους στο «Βεστφάλεν» (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Γιουβέντους στο «Βεστφάλεν» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/3/2015 23:39
Την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε με εντυπωσιακό τρόπο η Γιουβέντους, η οποία κέρδισε με 3-0 την Ντόρτμουντ μέσα στο «Βεστφάλεν» και με συνολικό σκορ 5-1 «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Τέβες (3΄, 79’) και Μοράτα (70’) οι σκόρερ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Τέβες (δύο γκολ, μία ασίστ), η Γιουβέντους κέρδισε με 3-0 την Ντόρτμουντ στη Γερμανία και «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Κλοπ.

Η Γιουβέντους θα βρεθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για 9η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2013, ενώ η Ντόρτμουντ ισοφάρισε την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της στο θεσμό (3-0 το 1999 με την Ρόσενμποργκ).

Σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με την ομάδα του να αποκλείεται μια ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Λεβερκούζεν του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στα αξιοσημείωτα πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, τρεις γερμανικές ομάδες αποκλείστηκαν στον ίδιο γύρο (εκτός έμεινε και η Σάλκε).

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Θρίαμβος για Γιουβέντους στο «Βεστφάλεν» (video)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ γέμισε φυσικά το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», ωστόσο ο Τέβες φρόντισε από πολύ νωρίς να «παγώσει» την «καυτή» ατμόσφαιρα των Βεστφαλών. Με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή, ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάιντερφέλερ και έδωσε το προβάδισμα στη «Γηραιά Κυρία».

Ο Γερμανός πορτιέρο άργησε να αντιδράσει στη φάση του γκολ, ωστόσο στο 15’ δεν αιφνιδιάστηκε, αποκρούοντας το σουτ του Λίχτστάινερ. Το γκολ του Τέβες επηρέασε τη Ντόρτμουντ, η οποία είχε μεν την κατοχή, ωστόσο η πρώτη της τελική σημειώθηκε στο 37’ με σουτ του Ομπαμεγιάνγκ που δεν ανησύχησε τον Μπουφόν.

Οι Βεσταλοί χρειάζονταν δύο γκολ για να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο η Γιουβέντους αμύνονταν σωστά και δεν επέτρεπε στην ομάδα του Κλοπ να απειλήσει. Η αποχώρηση του τραυματία Πογκμπά από το 27’ δεν επηρέασε την ομάδα του Αλέγκρι, καθώς Μαρκίζιο και Βιντάλ έκαναν εξαιρετική δουλειά στο χώρο του κέντρου.

Η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να απειλήσει σε αντίθεση με τη Γιουβέντους, που είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Μοράτα (50’, 56’) για ένα δεύτερο γκολ, με τον Βάιντερφέλερ όμως να τον σταματάει.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή στο 68’ με σουτ του Σούμποτιτς που έδιωξε ο Μαρκίζιο και δύο λεπτά μετά, ο Μοράτα «καθάρισε» την πρόκριση της Γιουβέντους, σκοράροντας μετά από ασίστ του Τέβες.
Στο 79’ ο Μπουφόν απόκρουσε τη κεφαλιά του Ράμος και στη συνέχεια της φάσης ο Τέβες διαμόρφωσε το τελικό 3-0, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα στη μεγάλη νίκη της Γιουβέντους.

Τα γκολ:




Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών της Ντόρτμουντ με θέμα τον τελικό του 97:




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.