Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μαρινάκης: «Δεν έχω κάνει κάτι παράνομο»

Μαρινάκης: «Δεν έχω κάνει κάτι παράνομο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/3/2015 16:10
Συνέντευξη σε ξένο Μέσο παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει καμία εμπλοκή σε οτιδήποτε παράνομο και ότι δεν έχει μετανιώσει για όσα έχει κάνει. «Επένδυσα 60 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό» ανέφερε.

«Μαρινάκης, ο άνθρωπος πίσω από το θρύλο». Αυτός είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας «Tradewindnews.com» , η οποία δημοσίευσε αφιέρωμα για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ανέφερε πως δεν έχει καμία εμπλοκή σε οτιδήποτε παράνομο και ότι η πρώτη του ενέργεια όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ήταν να επενδύσει το ποσό των 60 εκατ. ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» μίλησε επίσης για τον τελικό Κυπέλλου του 2012, για τον Γιάννη Αλαφούζο και την πιθανή εμπλοκή του στην πολιτική.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Βαγγέλη Μαρινάκη:


Για την απόφασή του να μπει στον Ολυμπιακό: «Όταν ανέλαβα το 2010 τον Ολυμπιακό, δεν κρύφτηκα. Έγινα πρόεδρος και κύριος μέτοχος και από το 2010 είμαι υπεύθυνος για όλες τις αρχές στον Ολυμπιακό».

Για τα λεφτά που έβαλε στον Ολυμπιακό: «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πήρα τον Ολυμπιακό ήταν να επενδύσω 60 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι γεγονός. Και όλα τα χρήματα πήγαν στους ισολογισμούς της ομάδας».

Για τα στημένα παιχνίδια: «Πρώτα απ' όλα, δεν έχω κάνει κάτι λάθος. Δεν έχω καμία εμπλοκή σε οτιδήποτε παράνομο και το ξεκαθαρίζω χωρίς δεύτερη σκέψη».Για τις επιλογές του: «Δεν μετανιώνω για όσα έχω κάνει στον Ολυμπιακό και θα συνεχίσω με την ίδια πίστη και δύναμη. Δεν έχω κάνει κάτι λάθος, δεν έχω κάνει κάτι παράνομο και τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον την Ελλάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημασία τα πολιτικά κόμματα. Αυτό που έχει σημασία είναι η χώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ύπαρξη της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα να είναι έξω από την ευρωζώνη και την Ευρώπη».

Για την ανάμειξή του στα πολιτικά δρώμενα του Πειραιά: «Στη μέση της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι φανερό πως δεν υπάρχουν λεφτά. Η ελληνική οικονομία υποφέρει και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ένα δημοτικό συμβούλιο. Αποφάσισα να κάνω κάποια πράγματα μόνος μου για τον Πειραιά».

Για τις σχέσεις του με το κράτος: «Δεν εμπλέκομαι σε καμία δουλειά στην Ελλάδα που είναι σημαντικό και γι' αυτό δεν φοβάμαι να ασχοληθώ με την πολιτική, μιας και δεν είχα καμία δουλειά με το κράτος, επειδή δεν ενδιαφερόμουν».

Για τις κατηγορίες για τον τελικό του Κυπέλλου το 2012: «Αθωώθηκα δυο φορές, αλλά φυσικά δεν το βλέπω στις εφημερίδες. Θα το είδατε γραμμένο με μικρά γράμματα».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Όταν ο αντίπαλος σου είναι ιδιοκτήτης media, τηλεοπτικού σταθμού, εφημερίδας, σάιτ, έχει συμφέρον να προωθήσει τη χειρότερη δυνατή εικόνα για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της ομάδας».

Για όσους τον κατηγορούν: «Στη ναυτιλία είμαστε μικρή κοινωνία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ακόμα και αυτοί που με κρίνουν, ίσως για τον χαρακτήρα μου, ίσως επειδή δεν τους αρέσει αυτό που λέω ή ο τρόπος που εκφράζομαι, δεν μπορούν να σας πουν ότι ο Μαρινάκης έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις του ή οποιαδήποτε από τις εταιρίες μου χρωστούν ένα δολάριο σε τράπεζα, προμηθευτή, ασφαλιστή ή ναυλωτή».

Για πιθανή εμπλοκή του στην πολιτική: «Αν αποφασίσω να το κάνω, δεν θα το κρύψω. Είμαι όμως πολύ απασχολημένος με τις δουλειές μου, την ομάδα και τη δημοτική αρχή. Είμαι πλήρης και ευχαριστημένος. Και πολύ απασχολημένος».

Για τις φιλανθρωπικές δράσεις στον Πειραιά: «Από τότε που πήρα τον Ολυμπιακό έχουμε κάνει στην τοπική κοινότητα και στον Ολυμπιακό δράσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, αλλά καλύτερα είναι να μην το αναφέρουμε δημόσια».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.