Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ο Μέσι έριξε τη Ρεάλ από την κορυφή (video)

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Ο Μέσι έριξε τη Ρεάλ από την κορυφή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/3/2015 14:51
Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ σε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος (56’ πεν., 63’, 68’) και να φτάνει τα 40+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για 6η διαδοχική σεζόν, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-1 τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Καμπ Νου» και ανέβηκε στην κορυφή της Πριμέρα με +1 από τη Ρεάλ. Δύο γκολ ο Σουάρες (6’, 90+1’), σκόραρε και ο Πικέ (49’), μείωσε στο 81’ ο Μπουένο (81’ πεν.).

Σε… μεσημεριανό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους Μέσι και Σουάρες, διέλυσαν με 6-1 την αντίπαλο τους στο «Καμπ Νου» και ανέβηκαν στην κορυφή της Πριμέρα, μετά τη χθεσινή ήττα της Ρεάλ στο «Σαν Μαμές» από τη Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Πρωταγωνιστής των «μπλαουγκράνα» ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ σε 12 λεπτά και έγινε αυτόματα ο παίκτης με τα περισσότερα χατ-τρικ (32) για μία ισπανική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση τον Τέλμο Θάρα.

Μάλιστα ο Αργεντινός έχει πλέον τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της Πριμέρα με 24 στο σύνολο έναντι 23 του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ έπιασε τον Πορτογάλο στην πρώτη θέση των σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα με 30 γκολ. Παράλληλα, έφτασε τα 40+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που καταφέρνει για 6η διαδοχική χρονιά!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με γκολ του ανεβασμένου Λουίς Σουάρες. Η Μπαρτσελόνα πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Πικέ να «γράφει» το 2-0 στο 49’.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στο 56’ με διπλή εκτέλεση πέναλτι (απέκρουσε το πρώτο ο Κρίστιαν Άλβαρες αλλά δόθηκε επανάληψη), ενώ στο 63’ «έγραψε» το 4-0, σκοράροντας με κοντινό πλασέ. Η Ράγιο έπαιζε με δέκα παίκτες από τη φάση του πέναλτι για αποβολή του Ρίκο και στο 68’ ο Μέσι ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με όμορφη ατομική ενέργεια.

Στο 81’ ο Μπουένο κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Άλβες και ο ίδιος πέτυχε το γκολ της τιμής για τη Ράγιο από την άσπρη βούλα, φτάνοντας τα 13 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Σουάρες σκοράροντας το 2ο γκολ του στο παιχνίδι, μετά από ασίστ του Μέσι (έφτασε τις 14 στο πρωτάθλημα).

Στο +1 από τη 2η πλέον Ρεάλ η Μπαρτσελόνα, δύο εβδομάδες πριν το «κλάσικο» στο «Καμπ Νου» (22/3), ενώ στον αντίποδα η Ράγιο έμεινε στην 11η θέση με 29 βαθμούς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.