Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/2/2015 23:59
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε για ακόμα ένα παιχνίδι τα λάθη στην άμυνα και ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Ντνίπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Μήτρογλου (14’) και Τσόρι (89’ πεν.) τα γκολ των «ερυθρόλευκων», ισοφάρισαν με Φεντέτσκι (22’) και Κάλινιτς (90+2’) οι Ουκρανοί που έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 51’ λόγω αποβολής του Μιλιβόγιεβιτς.

Εκτός Ευρώπης έμεινε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Ντνίπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Κίεβο, έμειναν εκτός Γιουρόπα Λιγκ, με την ουκρανική ομάδα να εξασφαλίζει την πρόκριση για τους 16 του θεσμού.

Το γρήγορο γκολ του Μήτρογλου (14’) έδωσε ελπίδες πρόκρισης στον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτές αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς η Ντνίπρο εκμεταλλεύτηκε ξανά τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων» και απάντησε στο 22’ με γκολ του Φεντέτσκι, «κλειδώνοντας» την πρόκριση.

Η απευθείας αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς στο 51’ ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για ανατροπή. Η ομάδα του Περέιρα ξαναπήρε το προβάδισμα στο 89’ με πέναλτι του Τσόρι, ωστόσο η Ντνίπρο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, με γκολ του Κάλινιτς (90+2’), έπειτα από νέο τραγικό λάθος της άμυνας.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός (video)
Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να μπει δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού προειδοποίησαν στο 10’ με εξ’ επαφής πλασέ του Μήτρογλου, τέσσερα λεπτά ο Έλληνας φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αξιοποιώντας την εξαιρετική κάθετη του Μιλιβόγιεβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή της ήττας στο Κίεβο, όμως όπως συνηθίζουν στα τελευταία παιχνίδια, πλήρωσαν τα φτηνά λάθη στην άμυνα. Στο 22’ ο Φεντέτσκι βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή του Ολυμπιακού και με δεύτερη κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χρειάζονταν τρία γκολ για να προκριθούν.

Η ισοφάριση της ουκρανικής ομάδας επηρέασε ψυχολογικά τον Ολυμπιακό και εάν δεν ήταν ο Ρομπέρτο, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να δεχτούν ένα δεύτερο τέρμα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Με την άμυνα των «ερυθρόλευκων» να είναι… εξαφανισμένη, ο Ισπανός πορτιέρο κράτησε μόνος του την ομάδα του, αποκρούοντας δύσκολα το σουτ του Κονοπλκιάνκα στο 34’, ενώ στο 40’ μπλόκαρε και την εξ’ επαφής κεφαλιά του Τσεμπεριάτσκο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, καθώς ο Μιλιβόγιεβιτς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 51’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ματέους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ντνίπρο αποφάσισε να παίξει με το χρόνο, έχοντας ωστόσο κάποιες καλές στιγμές για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με σουτ των Κάλινιτς (73') και Κανκάβα (79'). Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός πίεσε στα τελευταία λεπτά για να πάρει τη νίκη. Μήτρογλου (84’) και Σιόβας (87’) είχαν μεγάλες ευκαιρίες, ώσπου στο 89’ ο Τσόρι κατάφερε να «γράψει» το 2-1 με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ. Η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε ξανά στον… ύπνο και η Ντνίπρο κατάφερε να ισοφαρίσει για το τελικό 2-2 με γκολ του Κάλινιτς στις καθυστερήσεις. «Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» το σύνθημα των φίλων της ομάδας μετά το σφύριγμα της λήξης

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Τσόρι, Αφελάι (65’ Φορτούνης), Ντουρμάζ (65’ Ντοσεβί), Μήτρογλου.

Ντνίπρο: Μπόικο, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εγκίντιο, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους, Ζοζούλια (62’ Κάλινιτς).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.