Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2015 00:02
Με γκολ των Τέβες (13’) και Μοράτα (42’) η Γιουβέντους κέρδισε με 2-1 τη Ντόρτμουντ στο Τορίνο και απέκτησε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς του Βεστφάλεν. Ισοφάρισαν προσωρινά με Ρόις (18’) οι Βεστφαλοί, γκολ που τους δίνει πολλές ελπίδες για την ανατροπή στον επαναληπτικό. Τραυματίστηκε ο Σωκράτης.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία πήρε η Γιουβέντους, η οποία κέρδισε με 2-1 τη Ντόρτμουντ στο Τορίνο.

Τέβες (13’) και Μοράτα (42’) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τη «Γηραιά Κυρία», με την Ντόρτμουντ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 18’ με τον Ρόις και να αποκτά σημαντικές ελπίδες για την ανατροπή στη Βεστφαλία.

Τραυματίες αποχώρησαν οι Πίστσεκ (32’) και Παπασταθόπουλος (46’) για τους Βεστφαλούς, όπως και ο Πίρλο (37’) για τους γηπεδούχους.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Γιουβέντους (video)
Η Ντόρτμουντ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με σουτ του Ιμόμπιλε στο 1ο μόλις λεπτό, ωστόσο η Γιουβέντους ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει προβάδισμα με την πρώτη της φάση στον αγώνα.

Ο Μοράτα επιχείρησε το σουτ στο 13’, με τον Βαϊντενφέλερ να μην μπορεί να διώξει και τον Τέβες να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήταν άμεση καθώς στο 18’ ο Ρόις εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Κιελίνι και ισοφάρισε σε 1-1, νικώντας σε τετ-α-τετ τον Μπουφόν. Η Γιουβέντους προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα, έχοντας δύο άστοχες κεφαλιές με τον Μοράτα (22’, 27’) ενώ στο 23’ ο Χούμελς έκανε σωτήριο τάκλιν στον Τέβες, σώζοντας τους Βεστφαλούς.

Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή ωστόσο με εξαίρεση ένα σουτ του Σαχιν στο 34’ που «έβγαλε» ο Μπουφόν, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα οι δύο ομάδες προχώρησαν σε μία αναγκαστική αλλαγή, με τον Πίστσεκ να δίνει τη θέση του στον Γκίντερ (32’), ενώ στο 37’ ο Περέιρα μπήκε αντί του Πίρλο.

Ο Αργεντινός με την είσοδο του έδωσε ενέργεια στη Γιουβέντους που πήγε τελικά στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αδράνεια της Ντόρτμουντ. Στο 42’ ο Πογκμπά βρήκε εξαιρετικά τον Μοράτα στην μικρή περιοχή και ο Ισπανός ανενόχλητος νίκησε τον Βάιντερφέλερ για το 2-1.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Κιρχ πήρε τη θέση του Παπασταθόπουλου που είχε μικροενοχλήσεις και ο Γερμανός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48’ με σουτ που όμως δεν ανησύχησε τον Μπουφόν.

Η ομάδα του Αλέγκρι προτίμησε να δώσει χώρο στη Ντόρτμουντ, η οποία όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που απείλησαν με προσπάθειες του Τέβες (61’, 71’), ενώ στο 77’ ο Βάιντεφέλερ απόκρουσε το σουτ του Αργεντινού.

Η Γιουβέντους «άγγιξε» ξανά το 3ο γκολ στο 85’, ωστόσο ο Περέιρα δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (37' Περέιρα), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιντάλ (86' Παντοΐν), Τέβες (89' Κομάν), Μοράτα.

Ντορτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (32' Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46' Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ροις, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμόμπιλε (76' Μπλαστσικόβσκι).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.