Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πανούσης: «Να σταματήσει το πρωτάθλημα...»

Πανούσης: «Να σταματήσει το πρωτάθλημα...»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/2/2015 03:26
Το μέτρο της αναστολής του πρωταθλήματος πρότεινε ως λύση για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης υποστήριξε ότι η διακοπή πρωταθλημάτων είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν για την πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της παρουσίας των αστυνομικών εντός των γηπέδων, ενώ αποκάλυψε πως έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


«Στις είκοσι ημέρες μέρες που είμαι υπουργός, αντιμετώπισα περιπτώσεις μεγάλων διαδηλώσεων, περιπτώσεις αντιφασιστικού μετώπου, στις οποίες όλοι έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ανάγκη να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να ασκήσουν βία. Στις Σκουριές προβλήματα των μεν και των δε.

Στο μόνο χώρο που είδα βία αυτές τις 25 ημέρες ήταν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Και λες "τι γίνεται εδώ ακριβώς;" "Τι είναι αυτό;" Τι είναι ξέρω, στην ανάλυση. Μίλησα με τον κ.Κοντονή. Του έχω πει ως επιστήμονας ότι δεν χρειάζεται η αστυνομία μέσα στο γήπεδο. Είναι η Super League, είναι η ΕΠΟ, ας το κάνουν όπως θέλουν.

Η αστυνομία θα μπορούσε να είναι μέσα στο γήπεδο, αν υπήρχε μια πληροφορία ότι έχει οργανωθεί μία ομάδα που θα χτυπήσει με όπλα, με διάφορα. Ούτε καν έξω από το γήπεδο, μακριά και με σκούφους. Έχει κερδίσει η ομάδα, βγαίνει ο πατέρας με το παιδί, γελάνε και βλέπουν ένα προτεταμένο όπλο, ασπίδες και κράνη. Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη.

Τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που βαρούσαν την αστυνομία έγιναν χωρίς λόγο. Δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν υπήρχε θέμα πρωταθλήματος, γιατί χτυπούσαν την αστυνομία μια συγκεκριμένη θύρα; Και ρώτησα το εξής: δεν υπάρχει πρόεδρος; Δεν υπάρχει Super League; Δεν υπάρχει ΕΠΟ; Δεν υπάρχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης; Δεν υπάρχει τίποτα;

Όλα δηλαδή θα ακυρώνονται και αμέσως που είναι αστυνομία; Κι αν η αστυνομία κακώς ρίξει μια παραπάνω φωτοβολίδα, αυτή φταίει για όλο το σκηνικό; Εγώ είχα πει, πάλι, ότι εν κινήσει κάθαρση δεν γίνεται. Με το που θα γίνει κάτι τέτοιο, σταμάτα το πρωτάθλημα. Διότι έτσι θα δείξεις ότι υπάρχει Πολιτεία
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.