Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Πήρε προβάδισμα η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Πήρε προβάδισμα η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/2/2015 21:34
Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ πήρε η ΑΕΚ, η οποία με πολύ καλή εμφάνιση έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα του Ολυμπιακού και καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Αραβίδης (14’) και Μιλιβόγιεβιτς (48’) τα γκολ, αποδοκιμασίες από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» στο φινάλε.

Με μεγάλη εμφάνιση και έχοντας «όπλο» το ασφυχτικό πρέσινγκ, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από το «Καραϊσκάκη» και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ (5/3).

Η «Ένωση» παρουσιάστηκε διαβασμένη, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό και κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Αραβίδη (14’). Στον αντίποδα, ο Περέιρα αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς και η εικόνα των γηπεδούχων ήταν απογοητευτική.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες και κατάφεραν απλώς να ισοφαρίσουν στο 48' με γκολ του Μιλιβόγιεβιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα (46 Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46΄ Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος (65' Τσόρι)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (92' Σαρρής), Μπαρμπόσα (72 Ρόβας), Μάνταλος (87 Κρισάντους) , Αραβίδης.

Το ματς:


Κύπελλο Ελλάδας: Πήρε προβάδισμα η ΑΕΚ
Η ασφυχτική πίεση ΑΕΚ σε όλο το γήπεδο προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρότι είχε την κατοχή, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Αντίθετα, η «Ένωση» ήταν ιδιαίτερα απειλητική και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό. Ο Μπαρμπόσα εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού και βρήκε το χώρο για σουτ, ωστόσο ο Μέγιερι κατάφερε να διώξει, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα συνέχιζαν να πιέζουν ασφυχτικά τους γηπεδούχους και «άγγιξαν» το γκολ στο 11ο λεπτό, με τον Μάνταλο να κλέβει τη μπάλα από τον Σαντάνα, ωστόσο πρώτα ο Μέγιερι και στη συνέχεια η άμυνα του Ολυμπιακού κατάφεραν να απομακρύνουν.

Ωστόσο δεν έγινε το ίδιο στο 14ο λεπτό. Μετά από αντεπίθεση, ο Σοϊλέδης βρέθηκε μόνος του από τα αριστερά και με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Αραβίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Μέγιερι, «γράφοντας» το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες στην εστία του Ανέστη. Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 38’ με κεφαλιά του Φουστέρ που πέρασε άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Περέιρα επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μήτρογλου και Αφελάι (αντί των Σαντάνα και Φουστέρ) και ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 48’, ο Διαμαντάκος έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στον Μιλιβόγιεβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο η ΑΕΚ αμύνονταν σωστά, δεν άφηνε χώρους και ήταν αυτή που απείλησε με σουτ των Σοϊλέδη (51’) και Πλατέλλα (60’) για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Στο 65ο λεπτό ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Τσόρι αντί του Διαμαντάκου και ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός απείλησε με μακρινό σουτ του Φορτούνη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ωστόσο στα υπόλοιπα λεπτά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΚ.

Μάλιστα η «Ένωση» «άγγιξε» το γκολ στο 81’, με τον Ντουρμάζ να γυρίζει λανθασμένα τη μπάλα στον Πλατέλλα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, ωστόσο ο Μαζουάκου τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη έξοδο του Ανέστη στο 89’ σε σέντρα του Τσόρι, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να απομακρύνει σωτήρια.

Ως «εχθρική» χαρακτήρισαν τη διαιτησία του Λαμπρόπουλου οι άνθρωποι της ΑΕΚ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το φάουλ στον Σαλίνο από το οποίο ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας, Βασίλης Δημητριάδης αποβλήθηκε από τον πάγκο της «Ένωσης» για διαμαρτυρία στον διαιτητή.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.